Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts 5: Michael van Gerwen dik favoriet tegen Wade

Premier League Darts 5: Michael van Gerwen dik favoriet tegen Wade

Donderdag 10 maart is speelavond vijf van de Premier League Darts 2022. De acht uitverkoren spelers zijn afgereisd naar Brighton en de eerste partij gaat zoals gewoonlijk 20:00 uur van start.

Gratis live stream darts kijken kan bij bookmaker Bet365 mits je een account hebt met een positief saldo en/of een geplaatste weddenschap in de afgelopen 24 uur. Lid worden kan hier:

Premier League Darts avond 5

Sinds maandag is er een nieuwe nummer 1. De PDC Order of Merit wordt nu aangevoerd door Peter Wright, de huidige wereldkampioen darts. Hij won weliswaar niet het UK Open, want tot ieders verbazing stond Danny Noppert zondagavond in Minehead met de beker in zijn handen, maar toch ging hij Gerwyn Price voorbij op de ranglijst. Het onderlinge verschil is zo klein dat de kans groot is dat ze de komende weken of maanden telkens elkaars nummer 1-positie afpakken.

Peter Wright treft donderdagavond Jonny Clayton in de tweede wedstrijd van de avond. De Schot is met een quotering van 1.72 favoriet voor de winst.

Een voorspelling doen?

Michael van Gerwen moet alle zeilen bijzetten

Michael van Gerwen zakte een plekje op de Order of Merit Darts en is nu de nummer 5 van de wereld. Hij zal echt alle zeilen moeten bijzetten, want hoe lager je op die ranking staat, des te lastigere lotingen je gaat krijgen. Darters uit de top 4 kunnen elkaar op grote darttoernooien pas in de halve finale treffen, maar sta je vijfde, dan kan dat dus al in de kwartfinale gebeuren.

Winst in ronde 4

Wel boekte Mighty Mike op de vierde speelavond van de Premier League Darts een succesje. Hij won het minitoernooi in Exeter en mocht vijf punten bijschrijven voor het klassement. MvG staat nu tweede achter, jawel, Peter Wright. Snakebite beleeft kortom echt hoogtijdagen, en dat terwijl de 51-jarige Schot pas in 2008 besloot profdarter te worden. Daarvoor was hij ook nog bandenmonteur.

Premier League Darts Michael van Gerwen – James Wade

In Brighton speelt Van Gerwen in de kwartfinale tegen James Wade. The Machine is momenteel de nummer vijf in het Premier League klassement en bij het UK Open schopte hij het tot de kwartfinale – waarin hij werd uitgeschakeld door Keane Barry. Onderweg gooide hij een negendarter.

Van de acht Premier League deelnemers heeft Wade tot nu toe het laagste gemiddelde: 93. Van Gerwen is de enige met een moyenne van boven de 100 (100,9). Er is dus nog hoop voor de vijfvoudig winnaar. Bij de bookmakers is MvG in deze kwartfinale in ieder geval de grote favoriet. Check wedden op darten voor de quoteringen.

Programma kwartfinales ronde 5

Gary Anderson – Michael Smith
Peter Wright – Jonny Clayton
Michael van Gerwen – James Wade
Joe Cullen – Gerwyn Price

Speelschema en uitslagen Premier League Darts

Back To Top