Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Danny Noppert winnaar UK Open 2022

Danny Noppert winnaar UK Open 2022

Danny Noppert is de winnaar van de UK Open 2022! Met zijn Major overwinning strijkt Noppert 100.000 Pond op en stijgt hij op de Order of Merit van de 19e naar de 12e plaats. De Fries is door het dolle heen en kan het nog amper geloven.

Danny Noppert winnaar UK Open

De route van Danny Noppert naar de UK Open titel begon vrijdagavond met een 10-3 winst tegen Ryan Meikle in de vierde ronde. De eerste drie rondes kon Noppert overslaan vanwege zijn top 32 klassering op de wereldranglijst.

De route naar Noppies eerste Major titel

In de vijfde ronde versloeg hij Devon Peterson met 10-8, in de zesde ronde moest Dirk van Duijvenbode eraan geloven (10-2) en in de kwartfinale versloeg hij Damon Heta met 10-5. In de halve finale won The Freeze van William O’Connor met 11-9 en in de bloedstollende UK Open finale met 11-10 van Michael Smith.

Mager gemiddelde

“Het was een zware wedstrijd aan het einde van een lange dag. We wilden allebei zo graag deze trofee optillen en we speelden geen van beiden zoals we kunnen”, aldus Noppert die in de UK Open finale een gemiddelde van slechts 84.82 neerzette. “Ik denk dat ik nu grote stappen voorwaarts kan maken in mijn carrière.”

Een voorspelling doen?

Peter Wright nummer 1 Order of Merit na UK Open

Voor de eerste keer in zijn carrière staat Peter Wright op de eerste plaatst van de Order of Merit darts. Snakebite werd afgelopen weekend in de achtste finales door William O’Connor uitgeschakeld (10-7) maar kon daarmee toch Gerwyn Price voorbijstreven. The Iceman had namelijk minstens een finaleplaats nodig om zijn koppositie op de wereldranglijst te behouden. Hij werd uiteindelijk in de kwartfinales met 10-7 door Michael Smith naar huis gestuurd.

Michael van Gerwen daalt op wereldranglijst

Michael van Gerwen raakte dit weekend een plaats kwijt en staat nu vijfde. Michael Smith nam zijn vierde plaats over. De vijfde plaats is voor Mighty Mike zijn laagste klassering in bijna 10 jaar.

Keane Barry wist het tot de halve finale van de UK Open te redden en hij stijgt daarmee maar liefst 14 plaatsen. De jongeling (19) versloeg titelverdediger James Wade in de kwartfinales.

Na German Darts Championship alles weer anders?

Aanstaand weekend kan Gerwyn Price een poging doen om zijn nummer 1 positie terug te winnen. Dan vindt de German Darts Championship plaats in Hildesheim. Geplaatst voor het tweede European Tour event van dit jaar zijn:

 1. Gerwyn Price
 2. Jose de Sousa
 3. Michael Smith
 4. Peter Wright
 5. Jonny Clayton
 6. Joe Cullen
 7. Michael van Gerwen
 8. Brendan Dolan
 9. Ryan Searle
 10. Rob Cross
 11. Dirk van Duijvenbode
 12. Dimitri Van den Bergh
 13. Damon Heta
 14. Luke Humphries
 15. Callan Rydz
 16. Krzysztof Ratajski

Luc Peters, Jermaine Wattimena, Martijn Kleermaker, Jimmy Hendriks en Vincent van der Voort wisten zich via het kwalificatietoernooi te plaatsen.

Back To Top