Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dartskalender zit bomvol: competitie, Euro Tour en meer

Dartskalender zit bomvol: competitie, Euro Tour en meer

Het dartseizoen komt al aardig op stoom. Morgen staat alweer de derde ronde van de Premier League op de dartskalender en naast The Masters zijn er inmiddels ook al twee World Series toernooien afgewerkt.

Volgende week wordt het eerste European Tour event van 2023 gespeeld en begin maart is het tijd voor de UK Open. Genoeg om ons op te verheugen dus!

Ronde 3 Premier League Darts: Glasgow

Speelavond drie van de Premier League Darts 2023 vindt plaats in Glasgow. In OVO Hydro om precies te zijn. Rond 20.00 uur beginnen de kwartfinales en uiteindelijk is er een dagwinnaar, die vijf punten bij mag schrijven op de ranglijst.

Dobey en Van Gerwen bovenaan

Na de twee eerdere avondjes in deze editie van het rondreizende toernooi staat Chris Dobey bovenaan, die evenals Michael van Gerwen vijf punten heeft. Ook Gerwyn Price en Nathan Aspniall hebben vijf punten.

Dobey, winnaar van de eerste speelavond, heeft een legsaldo van plus vijf, wat ook het geval is bij Mighty Mike. Hollywood staat toch boven de Nederlander gerangschikt omdat hij meer legs against throw won (dus legs waaraan de tegenstander begon).

Nog 14 rondes op Premier League Darts programma

Dat doet er nu natuurlijk nog totaal niet toe, eerste of tweede staan, want de onderlinge verschillen zijn heel klein en er zijn nog 14 speelavonden te gaan (zie het Premier League Darts speelschema voor meer). Aan de andere kant: zo toevallig is het ook weer niet dat Jonny Clayton nog puntloos is en dat Peter Wright ook nog op nul staat.

Peter Wright kan meestrijden voor play offs

Clayton was de grote man tijdens de coronajaren, daar waar Van Gerwen juist zonder publiek inkakte. Misschien is The Ferrett nog niet helemaal gewend aan volle zalen. Feit is dat hij twee jaar lang schitterde en ladingen prijzen pakte, maar nu anoniemer opereert. En Wright mist wellicht wat trainingsuren vanwege medische problemen van zijn vrouw eerder dit jaar.

Favoriet

Het gemiddelde van Peter Wright is trouwens wel boven de honderd, dus de basis is er om ook mee te strijden om play-off tickets. Van Gerwen heeft met 102,3 het hoogste toernooigemiddelde tot nu toe en na een verloren finale en halve finale zal hij het wel tijd vinden om ook een dagzege te pakken. Mighty Mike is bij de darts bookmakers momenteel favoriet om de competitie dit jaar te winnen, op de hielen gezeten door Michael Smith.

European Tour ook weer van start

De dartsagenda zit zoals eerder aangestipt ramvol. Vorig weekend waren er twee Players Championship-vloertoernooien (zondag won Danny Noppert), komend weekend zijn er weer twee, daarna is het tijd voor het eerste European Tour event van dit seizoen en komen de dames tijdens de Women’s Series in actie.

Het eerstvolgende grote toernooi is begin maart: de UK Open. Het leuke daaraan is dat ook amateurs zich via allerlei kroegtoernooien kunnen plaatsen.

Back To Top