Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Ronde 4 Premier League Darts: nog een lange weg te gaan

Ronde 4 Premier League Darts: nog een lange weg te gaan

Donderdag 23 februari om 20.00 uur begint de vierde speelavond van de Premier League Darts. De plek waar alles deze week plaatsvindt is de 3Arena in Dublin, Ierland.

Ondertussen maken de spelers zich ook op voor de UK Open volgende week. Daarnaast hebben afgelopen weekend een aantal Nederlanders en Belgen zich weten te plaatsen voor de Euro Tour events 3 en 4. Lees verder…

Een voorspelling doen?

Premier League Darts ronde 4

De ranglijst werd vorige week aardig opgeschud. Michael Smith won het mini-toernooi en de regerend wereldkampioen knalde gelijk door naar de koppositie. Michael van Gerwen verloor in de kwartfinale, feitelijk de eerste ronde, en zakte naar plek zes.

Verschillen zijn klein

Nog steeds geldt dat er nog erg veel avonden op het Premier League Darts speelschema staan en dat de verschillen gering zijn. Daardoor kan ook nu de ranking weer flink gehusseld worden.

Tussen Smith op plek een en Van Gerwen op plek zes zitten slechts twee punten verschil. Wel valt er daarna een gaatje richting nummer zeven, Jonny Clayton, die pas twee punten heeft. Dat zijn er drie minder dan Mighty Mike. En Peter Wright staat laatste met nul punten.

MvG hoogste gemiddelde

Ondanks dat Van Gerwen, die de dartscompetitie in 2022 op zijn naam schreef, nog geen speelavond won, heeft hij wel het beste gemiddelde van de deelnemers: 100,8. Gewoon zo doorgaan dus, dan is hij vast weer op weg naar een plek in de play-offs.

Opvallend genoeg volgt daarna Wright met een gemiddelde van 99,7. Een blik op de statistieken omtrent checkouts leert waar de pijn zit: op dat lijstje staat Snakebite achtste.

Chris Dobey vs Michael van Gerwen

Van Gerwen opent deze donderdag tegen Chris Dobey, die de eerste speelavond naar zich toe trok en daarna geen pot in de Premier League meer won. Toch staat ‘Hollywood’ nog op plek vier dankzij de vijf punten die hij direct pakte.

Mighty Mike is @1.33 dik favoriet in zijn partij morgen tegen Dobey en is bovendien nog steeds favoriet om als uiteindelijke winnaar uit de bus te komen. Zie wedden op darten voor de laatste odds en voor meer informatie indien je een gokje wilt wagen.

Deze vierde avond van de Premier League Darts is de afsluiter van een blokje van drie speelavonden buiten Engeland. Daarna volgen er vier ontmoetingen in de bakermat van de dartssport.

UK Open 2023 vanaf 3 maart

Ondertussen werken de darters toe naar het eerstvolgende grote event van de PDC: de UK Open, het toernooi dat Danny Noppert vorig jaar wist te winnen (11-10 tegen Michael Smith). Daar kan een nieuwe nummer 1 van de wereld opstaan, want de verschillen tussen Smith, Wright en Van Gerwen zijn relatief klein gezien de prijzenpot bij het UK Open.

De 16 amateurs

Inmiddels zijn alle deelnemers bekend. Afgelopen weekend werden namelijk de Riley Amateur Qualifiers afgerond waarna de 16 amateurs aan het deelnemersveld van de UK Open konden worden toegevoegd.

Zij moeten in de eerste ronde al aan de bak waarin zij kunnen loten tegen de beste spelers uit de Challenge Tour en Development Tour van 2022 of tegen één van de 32 laagst geplaatste Tour Card houders. Dit zijn ze:

Thomas Banks
Brett Claydon
Gary Davey
Noel Grant
Lewis Gurney
Harry Lane
Danny Lauby
Daniel Lee
Luke Littler
Callum Loose
Jim Moston
Darryl Pilgrim
Dan Read
James Richardson
Stuart White
Jonathan Wynn

De meeste namen zullen je waarschijnlijk niets zeggen maar die van Danny Lauby misschien wel. De Amerikaan was vorig jaar ook op de UK Open present en deed ook al twee keer aan het WK darts mee.

Gekwalificeerden voor European Tour 3 en 4

Afgelopen maandag hebben onder meer Brian Raman en Vincent van der Voort zich weten te plaatsen voor respectievelijk European Tour events 3 en 4. De qualifiers in Barnsley voor de International Darts Open (eind maart) en de German Darts Grand Prix (8 april) leverden de volgende deelnemers op:

ET3 Tour Card Holder Qualifiers

Andrew Gilding, Brendan Dolan, Jose de Sousa, Daryl Gurney, Richie Burnett, Simon Whitlock, Kim Huybrechts, Brian Raman, Lee Evans, Jose Justicia, Madars Razma, Ross Smith, Mario Vandenbogaerde, Stephen Burton, James Wilson, Ryan Meikle, Ian White, Alan Soutar, Adrian Lewis, Matt Campbell, Callan Rydz, Pascal Rupprecht, Steve Lennon, Keegan Brown.

ET4 Tour Card Holder Qualifiers

Andrew Gilding, Simon Whitlock, Robert Owen, Jim Williams, Mario Vandenbogaerde, Jeffrey de Zwaan, Chris Dobey, Ross Smith, Keane Barry, Jules van Dongen, Ian White, Cameron Menzies, Scott Waites, Steve Beaton, Tony Martinez, Matt Campbell, Callan Rydz, Vincent van der Voort, Adam Warner, Lee Evans, Brendan Dolan, Raymond van Barneveld, Daryl Gurney, Alan Soutar.

Back To Top