Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Ronde 2 Premier League Darts start met Hollywood als koploper

Ronde 2 Premier League Darts

Donderdagavond vanaf 20.00 wordt in Cardiff (Wales) de tweede speelronde van de Premier League Darts 2023 afgewerkt. De eerste speelavond werd een prooi voor debutant Chris Dobey. Hij versloeg titelhouder Michael van Gerwen met 6-5.

Dobey leidt Premier League Darts klassement

‘Hollywood’ staat daardoor nu eerste op de ranglijst. De dagwinnaar van elke ronde krijgt 5 punten, de nummer twee 3 punten, de twee verliezende halvefinalisten 2 punten en de rest niks.

Bij Unibet zijn Smith, Wright, Price en Van Gerwen deze donderdag de favorieten om de halve finales te bereiken. Wil je een voorspelling doen maar weet je niet hoe dat gaat? Zie hoe werkt wedden op darts voor uitleg en meer.

Hollywood laagst geplaatste speler

Met nog vijftien rondes in de Premier League Darts te gaan is er nog absoluut van alles mogelijk in de stand. Maar ook hier is een goed begin natuurlijk lekker, zeker voor Dobey, die pas op het laatste moment een startbewijs verdiende.

De Engelsman won The Masters en dat was ook echt de enige manier waarop hij nog kans kon maken op deelname. Met zijn 21e plek op de darts ranglijst is hij met afstand de laagst genoteerde van de acht toppers.

Meest besproken darter

Vorige week versloeg Chris Dobey in de Premier League Darts achtereenvolgens Peter Wright, Nathan Aspinall en dus Mighty Mike. Plots is hij de meest besproken darter van de PDC, na toch heel wat jaren met weinig hoogtepunten.

Tot voor kort stond de 32-jarige Dobey nog nooit in de finale van een van de grote darttoernooien. En in de kwartfinale van het WK darts 2023 werd hij keihard afgedroogd door Van Gerwen (5-0).

Gerwyn Price valt wat uit de toon

Zeven van de acht spelers lieten vorige week het beste van zichzelf zien in de kwartfinale van de openingsavond. Alleen Gerwyn Price viel wat uit de toon met een gemiddelde van 91. Anderzijds zijn dit korte potjes, dus één zwakkere leg kan dat moyenne al snel naar de bodem trekken.

Premier League Darts schema

In de eerste weken van de darts competitie worden de ‘home nations’ van het Verenigd Koninkrijk plus Ierland aangedaan. Hierna staan Schotland en Ierland op het Premier League Darts programma, daarna zijn er vier speelavonden in Engeland, eind maart is Duitsland (Berlijn) aan de beurt en via twee Engelse weken komen we dan op 20 april 2023 terecht in Ahoy, Rotterdam.

Wedstrijden donderdag 9 februari

kwartfinales

Michael Smith – Jonny Clayton
Nathan Aspinall – Peter Wright
Gerwyn Price – Chris Dobey
Michael van Gerwen – Dimitri Van den Bergh

Zie wedden op darten voor de 2023 favorieten

halve finales

Smith/Clayton – Aspinall/Wright
Price/Dobey – Van Gerwen/Van den Bergh

Back To Top