Ga naar hoofdinhoud

In de darts sport komen weddenschappen vaak ter sprake. En dat is niet zo gek, want darten is een sport die zich goed leent voor voorspellingen. Er zijn bij bookmakers dan ook genoeg inzetopties. Een weddenschap maakt iedere wedstrijd leuker en spannender, zelfs de wedstrijden waar je anders misschien niet zo in geïnteresseerd zou zijn.

Bookmaker Unibet.nl / Unibet.be is voor ons Nederlanders en Belgen een van de beste adressen om dartsweddenschappen te plaatsen. Maar voor je eraan begint wil je wellicht weten: hoe werkt wedden op darts nou precies en hoe voorspel je dartwedstrijden? Lees verder en ontdek hoe je kan wedden op darten en meer.

Hoe werkt wedden op darts?
#ad
UNIBET /
DE NUMMER 1 VOOR WEDDEN OP DARTS

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Gok met mate.

Hoe werkt wedden op darts? Een uitleg

We beginnen bij het begin. Wedden op sport is in feite niets anders dan uitkomsten voorspellen en als je dat wilt doen voor echt geld, dan moet je bij een bookmaker zijn. Bookmakers zijn de aanbieders van sportweddenschappen.

Om te starten met wedden heb je dus ten eerste een bookmakersaccount nodig. Je kan nu hier een Unibet.nl account aanmaken als je in Nederland woont. Bevind je je in België ga dan naar Unibet.be. Het kost helemaal niets, maar om te kunnen wedden op darts moet je uiteraard wel wat geld op je account storten waarmee je kan spelen. Geld dat je met wedden wint wordt automatisch op je account bijgeschreven.

Darts voorspellen doe je bij bookmakers

Een bookmaker biedt voor allerlei sporten weddenschappen aan, zo ook voor darts. Je kan winnaars van wedstrijden voorspellen maar je kan ook gokken op exacte uitslagen, toernooiwinnaars of bijvoorbeeld voorspellen hoeveel 180’s er in een partij worden gegooid. Op de pagina soorten darts weddenschappen lees je meer over de wedtypes die er zijn en wat ze precies inhouden.

Besluit je een weddenschap af te sluiten dan zet je wat geld in en kun je een leuke winst maken bij een goede voorspelling. Zometeen daarover meer.

Hoe de site van een bookmaker in elkaar steekt

Als je de website van een bookie bezoekt dan zie je voornamelijk heel veel sporten, namen, weddenschappen en getallen. We gaan je uitleggen hoe dat allemaal in elkaar steekt.

Bij Unibet (en ook bij de meeste andere bookmakers) vind je aan de linkerkant van je scherm alle sporten waarop je kan wedden overzichtelijk op een rij. Dat varieert van wielrennen tot honkbal en van paardenraces tot golf. En natuurlijk is wedden op darten mogelijk. Samen met voetbal en tennis is darts een van de meeste populaire sporten om op te gokken.

Selecteer je sport en wedstrijd

Je selecteert de sport van je keuze en alle beschikbare wedstrijden en toernooien verschijnen in beeld. Zoek de wedstrijd waarop je wilt inzetten en kies vervolgens uit een van de beschikbare weddenschappen.

Je kan overigens ook in het zoekvenster gericht zoeken naar een bepaalde match. Tik je bijvoorbeeld Gerwyn Price in, dan verschijnen alle weddenschappen die op dat moment voor de Brit beschikbaar zijn.

Hoe werkt wedden op darts? De quoteringen

Aan iedere weddenschap zijn zogenaamde odds oftewel quoteringen / noteringen gekoppeld. Dat getal geeft aan wat de winkans is. Een voorbeeld: stel dat Michael van Gerwen tegen Stephen Bunting speelt en Van Gerwen heeft een quotering van 1.29 en Bunting 3.60, dan is Van Gerwen de grote favoriet.

Lage odds voor favorieten

Zet je een euro in op winst van de Nederlander dan krijg je 1.29 voor die ene euro terug als Van Gerwen inderdaad wint. Zet je echter in op Bunting, dan is je winst vele malen groter: je krijgt voor je euro 3.60 terug. Dat is dus 2.60 winst en in het geval van MvG slechts 29 cent. We nemen in dit voorbeeld een inzet van een euro maar je kan natuurlijk ook meer of minder inzetten.

Wedden op winst van Bunting is in dit voorbeeld riskant. Je hebt grote kans je weddenschap te verliezen en je inzet kwijt te raken. Inzetten op Michael van Gerwen biedt meer zekerheid, maar levert dus een stuk minder op bij een juiste voorspelling.

Kortom: hoe lager de odds, hoe waarschijnlijker dat die uitkomst juist zal blijken te zijn. En hoe hoger de odds, hoe kleiner de kans op die uitkomst (volgens de bookmakers althans!). En dat geldt voor alle weddenschappen.

#ad
UNIBET /
DE NUMMER 1 VOOR WEDDEN OP DARTS

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Gok met mate.

Hoe zet je in op darts?

Heb je de wedstrijd gevonden waarop je wilt inzetten dan zie je in beeld de odds op winst. Bij voetbal zie je altijd winst thuis (1), gelijkspel (X) en winst van het uitteam (2) in beeld, maar bij darts is er in de meeste toernooien geen gelijkspel mogelijk. Je krijgt dus twee quoteringen te zien: die voor speler A en die voor speler B.

Inzetten doe je door op de odds van jouw favoriet te klikken/tikken. De wedcoupon verschijnt dan in beeld en je kan je inzet aangeven. Nadat je bevestigd hebt is je weddenschap geplaatst en is het afwachten of je een goede voorspelling hebt gedaan. Bij een correcte voorspelling wordt het gewonnen geld op je account gestort, bij een foute voorspelling ben je je inleg kwijt.

Je kan natuurlijk ook voor een andere weddenschap gaan. Daarvoor klik je op de partij van je keuze en alle weddenschappen die beschikbaar zijn verschijnen in beeld. Je kan ook weddenschappen combineren. Hoe dat precies werkt lees je vertellen we je elders in deze dartsgids.

Account darts wedden openen

Wedden op darts werkt dus vrij eenvoudig. Het begint met het openen van een bookmakers account (dat kan voor Nederland hier: Unibet.nl en voor België hier: Unibet.be). Je stort er wat geld op en je kan beginnen.

Iedereen van 18 jaar en ouder mag bij bookmakers met een licentie een account openen voor het wedden op sport. Op WKDarts.nl vind je vanzelfsprekend alleen links naar legale en betrouwbare bookmakers. Onthoud altijd: speel alleen met je je kan veroorloven!

Back To Top