Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts begint met kraker Smith – Van Gerwen

Premier League Darts begint met kraker Smith - Van Gerwen

Vanavond iets na 20.00 uur begint de Premier League Darts 2023. Eerder in de week werden de laatste vier deelnemers aangewezen door de PDC. Die moesten dus snel hun koffers pakken en afreizen naar Belfast, waar de eerste van de veertien rondes op het Premier League Darts speelschema plaatsvindt.

Premier League Darts van start

De Premier League is een invititatietoernooi. Dat betekent dat de bond PDC beslist welke acht spelers meedoen. Er is een soort ongeschreven regel dat de top vier van de ranglijst een ticket krijgt. De andere vier worden gekozen op basis van prestaties bij de grootste darttoernooien in het afgelopen jaar.

Maar dat biedt geen garanties. Danny Noppert won het UK Open in 2022, toch is hij niet uitverkoren. Luke Humphries staat vijfde op de PDC Order of Merit en domineerde de Euro Tour. Ook hij werd terzijde geschoven.

Deelnemers 2023

Uiteindelijk werd die top vier (Michael Smith, Michael van Gerwen, Peter Wright, Gerwyn Price) aangevuld met Dimitri Van den Bergh, Jonny Clayton, Chris Dobey en Nathan Aspinall. Dobey won zondag The Masters, anders was hij absoluut niet aanwezig in de line-up.

Favorieten Premier League of Darts

Michael van Gerwen is de titelhouder. Hij won de Premier League of Darts zevenmaal. Dit jaar trapt hij af tegen regerend wereldkampioen Michael Smith. Dat is gelijk de openingsmatch van het seizoen 2023. In de WK darts finale van een aantal weken geleden gooide Smith een negendarter, direct nadat Mighty Mike net dat negende perfecte pijltje had gemist.

Van Gerwen haalde in acht van zijn tien vorige deelnames aan de Premier League de finale en is bij de bookmakers favoriet om de titel te verlengen. Besluit je nu te wedden op darten en in te zetten op de Nederlander, dan win je meer dan drie keer je inleg bij een goede voorspelling.

Aspinall op weg terug, Dobey debuteert tegen Wright

Nathan Aspinall is een interessante deelnemer. Hij leek door een blessure weg te zakken uit de top, maar knokte zich vorig jaar terug. Zijn twee vorige deelnames aan de Premier League Darts waren veelbelovend: hij debuteerde met een finaleplek en de keer daarna schopte hij het tot de play-offs (de laatste vier).

Peter Wright, tweevoudig wereldkampioen, heeft een relatief mager palmares bij dit toernooi, dat door velen wordt gezien als de belangrijkste prijs na het WK darts. Hij was verliezend finalist in 2017. Hij begint zijn campagne tegen debutant Chris Dobey.

Dartscompetitie ronde 1

Elke avond is er een klein toernooi, met kwartfinales, halve finales en de eindstrijd. De winnaar krijgt 5 punten, de nummer twee krijgt drie punten. De halvefinalisten twee, de rest niks. Na 16 speelronden blijft de top vier over.

Donderdag 2 februari in Belfast:

Dimitri Van den Bergh – Jonny Clayton
Michael Smith – Michael van Gerwen
Peter Wright – Chris Dobey
Nathan Aspinall – Gerwyn Price

Halve finales
Van den Bergh/Clayton – Smith/Van Gerwen
Wright/Dobey – Aspinall/Price

Back To Top