Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Chris Dobey na Masters zege in de Premier League Darts?

Chris Dobey na Masters zege in de Premier League Darts?

The Masters werd gisteren gewonnen door Chris Dobey. We wachten met spanning af of de 32-jarige Engelsman met deze triomf een ticket voor de Premier League Darts heeft verdiend! De PDC zal vandaag alle deelnemers bekendmaken.

Chris Dobey winnaar The Masters

Chris Dobey veroverde zondag zijn allereerste tv-titel. In de finale van The Masters, het eerste grote toernooi op de dartskalender na het WK, was ‘Hollywood’ met 11-7 te sterk voor voormalig wereldkampioen Rob Cross.

Meer titels

Op jacht naar de titel versloeg Dobey regerend kampioen Joe Cullen, Luke Humphries, Dirk van Duijvenbode en Michael Smith. “Ik denk dat ik alle mannen in vorm heb verslagen. Joe won de titel natuurlijk vorig jaar, Luke verkeert in goede vorm, Dirk ook en Michael Smith is wereldkampioen. Je kan geen zwaardere tegenstanders hebben”, aldus de kersverse winnaar. “Ik denk dat ik in staat ben meer titels kan pakken. Mijn finishing is prima geweest en ik ben dolblij met deze titel. Het betekent veel voor me.”

Uitslagen The Masters

Hieronder de uitslagen van zondag. Zie het The Masters speelschema voor het complete overzicht.

kwartfinales
Chris Dobey 10-5 Dirk van Duijvenbode
Michael Smith 10-5 Danny Noppert
Peter Wright 10-6 Jonny Clayton
Rob Cross 10-7 Michael van Gerwen

halve finales
Chris Dobey 11-7 Michael Smith
Rob Cross 11-10 Peter Wright

finale
Chris Dobey 11-7 Rob Cross

Wie zien we in de Premier League Darts 2023?

Zoals gezegd maakt de PDC vandaag, maandag 30 januari, de Premier League Darts deelnemers bekend. Het houdt de gemoederen sinds het afgelopen World Darts Championship flink bezig.

In de dartscompetitie is plaats voor acht spelers. De eerste vier namen zijn al enige weken bekend, het is de top 4 van de Order of Merit van na het WK darts: Michael Smith, Peter Wright, Michael van Gerwen en Gerwyn Price.

Nog 4 tickets te vergeven

Wie de overige vier deelnemers zijn maakt de PDC uit. Hoewel Luke Humphries, Rob Cross, Jonny Clayton en Danny Noppert de volgende vier op de dartsranglijst zijn, zegt dat niets. De PDC bepaalt aan wie het de wildcards uitdeelt. Doorgaans is de winnaar van The Masters een goede kandidaat voor een ticket.

Gabriel Clemens bij Premier League Darts deelnemers?

Een grote kans is er ook voor Gabriel Clemens. De Duitser maakte indruk met zijn halve finaleplaats op het WK en bovendien staat er op het Premier League Darts speelschema een ronde in Berlijn gepland. De belangstelling voor darts in Duitsland groeit en dat is interessant voor de PDC. Het zou ons niets verbazen als Clemens een van de tickets pakt. Wordt vervolgd!

Back To Top