Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

The Masters begint vrijdag met Joe Cullen als titelverdediger

The Masters begint vrijdag met Joe Cullen als titelverdediger

Van vrijdag 27 tot en met zondag 29 januari vindt in Milton Keynes het eerste grote toernooi na het WK darts plaats. Bij The Masters doen drie Nederlanders mee: Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert.

Cullen begint The Masters als titelverdediger

De titelverdediger is Joe Cullen. Hij neemt het in zijn eerste partij op tegen Chris Dobey. Er staan 24 spelers aan de start in de Marshall Arena. In de eerste ronde komen spelers in actie die tussen de plekken 9 en 24 staan op de PDC Order of Merit.

Speelschema The Masters

Vrijdagavond vinden alle acht duels in de eerste ronde plaats. Dirk van Duijvenbode treft die avond Krzysztof Ratjaski. Zaterdag nemen de acht winnaars van vrijdag het op tegen de acht mannen die de eerste ronde mochten overslaan. Dat is dus de achtste finale.

Danny Noppert speelt in die tweede ronde van het Masters speelschema tegen of Nathan Aspinall, of Stephen Bunting. Vijfvoudig winnaar Michael van Gerwen gaat het opnemen tegen of Jose de Sousa, of Gabriel Clemens, de Duitser die de halve finale bereikte bij het WK.

Finales op zondag

Zondag is een drukke dag. Dan worden de kwartfinale, halve finale en eindstrijd van The Masters afgewerkt. In de eerste ronde is het format best of 11 legs, in de tweede ronde en kwartfinale best of 19, terwijl de halve en hele finale een best of 21 legs is,.

In de prijzenpot zit 275.000 Britse pond en de winnaar krijgt 65.000 pond.

Back To Top