Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Wie gaat de Nordic Darts Masters winnen?

Wie gaat de Nordic Darts Masters winnen?

Vrijdagavond begint de Nordic Darts Masters. Het is een evenement dat hoort bij de reeks World Series, bedoeld om darts wereldwijd te promoten. Acht toppers van de PDC worden gekoppeld aan acht regionale spelers.

Nordic Darts Masters 2023 begint vandaag

Vandaag wordt de eerste ronde afgewerkt en die start om 19.00 uur vanavond (zie onderaan het schema).

Zaterdag worden de kwartfinale, halve finale en eindstrijd gespeeld. In de eerste ronde is het format best of 11 legs, daarna best of 19. In de halve en hele finale gaat het om best of 21 legs. Live kijken kan bij Viaplay en/of op de stream van Unibet.

Prijzengeld

De winnaar van de Nordic Darts Masters gaat er vandoor met 20.000 pond, maar dat bedrag telt niet meer voor de PDC Order of Merit aangezien het een invitatietoernooi betreft. De totale prijzenpot is gevuld met 60.000 pond.

Dimitri Van den Bergh titelverdiger

De plek waar het dartsfeest wordt gehouden is Kopenhagen, Denemarken. Dimitri Van den Bergh is zoals gezegd de titelverdediger en hij speelt in de eerste ronde tegen Madars Razma.

Wereldkampioen Michael Smith

Michael Smith won de twee vorige darttoernooien van dit prille jaar. Eerst werd hij wereldkampioen, daarna ging hij er met de prijs vandoor bij de Bahrain Darts Masters. In Denemarken treft hij vanavond Darius Labanauskas. Smith is bij de bookmakers direct na MvG favoriet en noteert een mooie 4.00 bij Unibet.

Michael van Gerwen enige Nederlander

De enige Nederlander die in actie komt is Michael van Gerwen. Hij begint tegen Andreas Harrysson en je moet een echte hardcore dartsvolger zijn om parate kennis over hem te hebben. De 47-jarige Zweed deed tweemaal mee aan het Lakeside WK darts, maar nog nooit die van de PDC. Hij bezit ook geen PDC-tourcard.

De World Series telt ditmaal vijf bijeenkomsten. Daarna wordt een ranglijst gemaakt en half september zijn die welkom in Amsterdam, bij de World Series of Darts Finals.

Tourcardhouders na Q school

De Q-School vond afgelopen week plaats. Daar konden darters een tourcard bij elkaar gooien. Zeven Nederlanders slaagden daarin en dat zijn dagwinnaars Jeffrey Sparidaans en Jeffrey de Zwaan, plus Maik Kuivenhoven, Richard Veenstra, Niels Zonneveld, Gian van Veen en Owen Roelofs. Die laatsten flikten het door op de ranking hoog genoeg te staan.

Programma Nordic Darts Masters

Vrijdag vanaf 19.00 uur
Eerste ronde

Luke Humphries – Marko Kantele
Jonny Clayton – Daniel Larsson
Dimitri Van den Bergh – Madars Razma
Michael van Gerwen – Andreas Harrysson
Gerwyn Price – Benjamin Drue Reus
Peter Wright – Dennis Nilsson
Michael Smith – Darius Labanauskas
Rob Cross – Vladimir Andersen

Back To Top