Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Alle nieuwe Tour Card houders! En Smith begint het seizoen goed

Alle nieuwe Tour Card houders! En Smith begint het seizoen goed

Qualifying school zit erop en de 128 tour card houders van 2023 zijn bekend. Onder meer Ronny Huybrechts en Keegan Brown keren terug in het PDC circuit!

Verder in dit artikel meer over de World Series Darts die aflopen week in Bahrein van start ging en deze week verder gaat met de Nordic Darts Masters.

Q School voorbij: dit zijn de Tour Card houders

In totaal zijn er dit jaar 22 Nederlanders en 7 Belgen met een Tour Card en dat betekent dat zij mogen deelnemen aan alle Pro Tour darttoernooien.

In de Marshall Arena in Milton Keynes werd een week lang gestreden om de felbegeerde Tour Cards. Naast Brown wisten onder meer Dylan Slevin, Lee Evans, Adam Warner, Graham Hall en Callum Goffin voor de eerste keer een Tour Card te bemachtigen.

Huybrechts, Kuivenhoven en Zonneveld terug

In het Duitse Kalkar vond de Europese Q School plaats. Daar wist Ronny Huybrechts te bewerkstelligen dat hij er na drie jaren van afwezigheid dit seizoen weer bij is. Mike Kuivenhoven en Niels Zonneveld zien we ook terugkeren en Richard Veenstra, Gian van Veen en Owen Roelofs pakten een Tour Card voor de eerste keer alsook de Belg Robbie Knops.

Zie hier het volledige overzicht met alle Tour Card houders van 2023.

Smith wint Bahrein Darts Masters

Kersvers wereldkampioen Michael Smith heeft de Bahrein Darts Masters op zijn naam geschreven!

Afgelopen week ging het eerste event van de World Series Darts van start in het oliestaatje in de Perzische Golf waaraan 16 spelers deelnamen. Op weg naar de titel versloeg Smith onder meer Dimitri Van den Bergh en Raymond van Barneveld. De finale in Bahrein ging tussen Michael Smith en Gerwyn Price die Smith won met 8-6.

Price was in de kwartfinale Jonny Clayton de baas met 6-4 en The Iceman versloeg Rob Cross in de halve finales met 7-3. De World Series gaat deze week (vrijdag) verder met de Nordic Darts Masters 2023. Volgende week staan The Masters op de agenda.

Wie is jouw favoriete speler?

Eind van deze maand reikt de PDC weer zijn jaarlijkse awards uit waaronder de prestigieuze Player of the Year Trophy die vorig jaar door Peter Wright werd gewonnen.

Jij als dartfan kan meestemmen op de Fan’s Player of the Year waarbij je bovendien een gesigneerd darts shirt kan winnen. Stemmen doe je hier tot woensdag 25 januari 11.00 uur. Vorig jaar werd Jonny Clayton met 25% van de stemmen van fans gekozen.

Back To Top