Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Grand Prix 2022: de favorieten en outsiders

World Grand Prix 2022: de favorieten en outsiders

Maandag gaat de World Grand Prix 2022 van start in Leicester. De loting heeft inmiddels plaatsgevonden en daarbij is Michael van Gerwen gekoppeld aan Gary Anderson en treft Dimitri Van den Bergh Dave Chisnall, de winnaar van de Belgian Open van afgelopen weekend. Titelverdediger Jonny Clayton neemt het in de eerste ronde op tegen Dirk van Duijvenbode.

World Grand Prix Darts favorieten 2022

Voorafgaande de World Grand Prix 2022 is Gerwyn Price favoriet, gevolgd door Michael van Gerwen en Peter Wright. Volgens de bookmakers maakt Dimitri Van den Bergh weinig kans.

De kansen van Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode wist twee jaar geleden de finale van de World Grand Prix te bereiken maar verloor die destijds van Gerwyn Price met 5-2. Tien dagen geleden stonden de twee nog tegenover elkaar in de finale van de World Series maar ook in die finale was Gezzy een maatje te groot voor de Nederlander.

Bij de bookmakers lijkt de Nederlander er dit keer helemaal niet aan te pas te komen. Toch zijn er zeker wel kansen als Van Duijvenbode in zijn eerste wedstrijd voorbij Clayton weet te komen.

Top 5 outsiders World Grand Prix

Paul Nicholson, voormalig profdarter en tegenwoordig dartscommentator, ziet kansen voor deze vijf outsiders:

Big scorer Ross Smith

Op nummer 5: Ross Smith. De 33-jarige Brit is pas sinds afgelopen weekend na ET12 in Wieze zeker van deelname aan de Word Grand Prix. Volgens Nicholson is Smith een ‘big scorer’ die, als hij eenmaal op dreef is, kan doen wat Dirk van Duijvenbode twee jaar geleden liet zien.

Is Jackpot op weg terug?

Adrian Lewis op nummer 4. De voormalig finalist won afgelopen zomer Players Championship 20 en is nog altijd zeer getalenteerd. Nicholson merkt veranderingen bij Jackpot en ziet de Brit terugkomen in de rankings. Weet Lewis in de eerste ronde voorbij Jose de Sousa te komen?

Dave Chisnall heeft alles in zich om te winnen

Dave Chisnall op 3. De winnaar van de Belgian Open stond al twee keer in de World Grand Prix finale en is in vorm. In het noordwesten van Engeland wordt veel gedart volgens het dubbel-start principe dus Chizzy heeft een voorsprong op spelers die daar toch wat huiverig voor zijn. Bovendien is hij is geweldig in 180’s gooien en hij is altijd goed in staat terug te komen van een achterstand. Kortom, Chisnall heeft alles in zich om in Leicester te winnen.

Dirk van Duijvenbode kan ver komen

Dirk van Duijvenbode op nummer 2. Aubergenius krijgt bij de darts bookmakers een behoorlijk hoge odd mee terwijl hij op het podium recentelijk heel goed speelt. De verloren partij tegen Price zal Van Duijvenbode alleen maar stimuleren nog beter te spelen. De eerste wedstrijd tegen Jonny Clayton wordt vanzelfsprekend uitermate spannend, maar Dirk van Duijvenbode is goed in double start partijen en kan ver komen als hij de titelverdediger weet uit te schakelen.

Danny Noppert een topper in de dop

Danny Noppert is de nummer 1 outsider volgens Nicholson. Noppert is altijd gefocused en loopt inmiddels al zeven jaar mee in de bovenste regionen van het dartscircuit. Hij leert, presteert en wint. Noppert heeft dit jaar verbeteringen laten zien en won onder meer zijn eerste major (de UK Open). Nopperts doel is volgend jaar mee te spelen in de Premier League Darts. Wat laten zien op de World Grand Prix kan hem daarbij zeker helpen.

Uitslag loting World Grand Prix 2022

Hieronder de resultaten van WGP loting van eerder deze week. Check het World Grand Prix speelschema voor meer over het 600.000 Pond event in Leicester en lees ook eens Hoe werkt wedden op darts voor meer over het plaatsen van weddenschappen.

(1) Gerwyn Price – Martin Schindler
Joe Cullen – Damon Heta
(8) Rob Cross – Daryl Gurney
Madars Razma – Ryan Searle
(4) Michael Smith – Nathan Aspinall
Danny Noppert – Gabriel Clemens
(5) James Wade – Martin Lukeman
Ross Smith – Andrew Gilding
(2) Peter Wright – Kim Huybrechts
Callan Rydz – Krzysztof Ratajski
(7) Jonny Clayton – D v Duijvenbode
Dimitri Van den Bergh – Dave Chisnall
(3) Michael v Gerwen – Gary Anderson
Brendan Dolan – Stephen Bunting
(6) Jose de Sousa – Adrian Lewis
Chris Dobey – Luke Humphries

Back To Top