Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

WK Darts mogelijk naar buitenland | Premier League data weer aangepast

WK Darts mogelijk naar buitenland | Premier League data weer aangepast

Vanwege de voortdurende coronacrisis en de strenge quarantaine-eisen van de Britse regering voor reizigers uit oranje gebieden, houdt de voorzitter van de PDC er rekening mee dat het wereldkampioenschap darts, dat nu nog voor december mét publiek in het Londense Alexandra Palace staat gepland, elders zal moeten worden gespeeld.

WK Darts 2021 vooralsnog in Ally Pally met publiek

Toch blijft Hearn optimistisch over de kansen dat het World Darts Championship normaal kan doorgaan en ook over de mogelijkheid dat er toch publiek bij aanwezig zal kunnen zijn. Misschien geen uitverkocht en uitpuilend huis, maar wel een beperkt aantal toeschouwers. Dat betekent dat er wel eerst moet worden gekeken of dat haalbaar is door ergens proef te draaien. “We gaan zoals altijd gewoon voor een vol huis Alexandra Palace zoals normaal,” zei Hearn tegen Online Darts tijdens het Targets Sports Star Fishing-evenement waar darters hebben gehengeld voor het goede doel.

Buitenland ook een optie

Als Alexandra Palace met publiek niet mogelijk is, dan zou verplaatsing naar het buitenland een optie kunnen zijn. “Dat is mogelijk, het is ingewikkeld, maar het is mogelijk. Op dit moment zijn alle opties open en gaan we nog voor full house Alexandra Palace, maar we zullen ons laten leiden door de data, de wetenschap en we houden onze vingers gekruist,” aldus Hearn.

Darts zo snel mogelijk terug naar normaal

Ook herinnert Hearn eraan dat zonder evenementen met publiek of live-uitzendingen op tv, de inkomsten opdrogen en er geen prijzengeld binnenkomt en darten zijn belangrijkste charme verliest. Hij benadrukt daarom dat darts zo snel mogelijk weer terug moet naar normaal. “Het is misschien wat vroeg, maar zoals altijd gaan we ons best doen. Ik denk dat we sowieso een experiment nodig hebben, want hoe kunnen we anders weten of het werkt? Zelfs met een zeer beperkt publiek zouden we in elk geval de eerste trede op de ladder van herstel kunnen inzetten.” Hoe en wanneer zulke experimenten moeten plaatsvinden, daarover zei Hearn verder niets.

Opnieuw vier Premier League avonden aangepast

De PDC heeft besloten om nog eens vier avonden op het speelschema Premier League Darts in Milton Keynes én achter gesloten deuren te laten spelen. Het gaat om de wedstrijden die voor Glasgow, Manchester, Newcastle en Sheffield gepland stonden.
Deze vier wedstrijden worden nu gespeeld van 2 t/m 5 september en dat betekent dat de deelnemers slechts drie dagen rust krijgen na hun vorige reeks Premier League wedstrijden. Eerder werden er al zes speeldata aangepast en verplaatst naar Milton Keynes. Deze vinden plaats van 25 t/m 30 september. Het besluit om het speelschema aan te passen, komt niet helemaal onverwacht.

Play offs Premier League mogelijk op 6 september

Na maanden van onderbreking vanwege corona, gaat de Premier League komende week opnieuw van start. Aanvankelijk was de hoop dat er met publiek kon worden gespeeld, maar door oplopende aantallen infecties bleek dat niet haalbaar. De komende week zal ook duidelijk worden of de Play Offs volgens de planning op 22 oktober mét publiek in de O2 in Londen kunnen worden gespeeld. Vermoedelijk zal dat evenmin gaan lukken en in dat geval wordt het sluitstuk van de Premier League eveneens zonder publiek gespeeld in Milton Keynes en al op 6 september.

In quarantaine

Ondertussen is er nog niets bekend over de deelname van spelers uit landen die code oranje hebben, zoals Nederland. Afgelopen week werd halsoverkop besloten dat Nederlanders 14 dagen in quarantaine moeten na aankomst in Engeland. De Premier League Darts begint al binnen die veertien dagen en dat betekent dat Michael van Gerwen, Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena in de knel komen omdat ze al eerder aan de oche worden verwacht. Hier is nog geen oplossing voor bekend.

Back To Top