Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Premier League Darts in gevaar door quarantainemaatregelen

Premier League Darts in gevaar door quarantainemaatregelen

Groot-Britannië heeft gisterenavond laat nieuwe quarantainemaatregelen aangekondigd voor Nederlanders die naar het Verenigd Koninkrijk reizen – met ingang van morgen 15 augustus. Nederland krijgt code oranje en Nederlanders moeten veertien dagen in quarantaine. Omdat de Premier League Darts al op 25 augustus van start gaat, heeft het toernooi een lastig probleem waar ze een oplossing voor moeten vinden. Of dat lukt?

Buitenlanders Premier League Darts in quarantaine

Er doen drie Nederlanders mee aan de Premier League die van 25 t/m 30 augustus in Milton Keyens worden gespeeld. Uiteraard is Michael van Gerwen van de partij, maar ook Jeffrey de Zwaan en Jermaine Wattimena worden de deze maand aan de oche verwacht om als ‘challengers’ mee te doen. Van Gerwen speelt op elk van de zes dagen mee voor de titel die ook belangrijk is om zijn titel als beste speler van de wereld vast te houden. Voor hem kwam het bericht als een donderslag bij heldere hemel.

Michael van Gerwen baalt

Dartfreakz.nl heeft vanmorgen met Van Gerwen gesproken. Hij was duidelijk verrast door de maatregel en zei: “Ik hoorde het gisterenavond en dit is natuurlijk ver van ideaal voor mij. Ben benieuwd hoe ze dit gaan oplossen. De enige manier die ik zie is een volledige bubbel.” De vraag is of de Britse autoriteiten daarmee akkoord zullen gaan.

Er is nog een andere oplossing voor de oranje darters: vandaag halsoverkop in het vliegtuig stappen en zorgen dat ze vóór het begin van de quarantainemaatregel in Engeland zijn. Ook hierbij is het de vraag of dat op zo’n korte termijn lukt.

Wie pakt de Premier League Darts titel?

In het ergste geval doen de Nederlanders niet mee – wat geen wenselijke oplossing is omdat Van Gerwen nog altijd wordt gezien als grote kanshebber. Hij won de titel drie maal – in 2014, 2017 en 2019 – maar moest de bokaal afgelopen jaar afstaan aan Peter Wright die dit jaar titelverdediger is. Van Gerwen geldt bij de bookmakers als favoriet (odds van 2.80) en Wright (6.50) moet het in de Premier League nog maar bewijzen dat hij zijn wereldtitel waard is.

Een andere oplossing is het toernooi opnieuw uitstellen zodat de Nederlanders 14 dagen in quarantaine kunnen gaan. En de meest onwenselijke oplossing is om het toernooi maar helemaal van de dartskalender te schrappen.

[td_block_9 custom_title=”Laatste Nieuws” limit=”3″ css=”.vc_custom_1607383838741{padding-top: 20px !important;padding-right: 20px !important;padding-bottom: 20px !important;padding-left: 20px !important;background-color: #f7f7f7 !important;}” tdc_css=””]

Programma Darts

De Zwaan neemt het op 26 augustus volgens de loting op tegen Peter Wright en Jermaine Wattimena komt op de 27ste uit tegen Gerwyn Price. Voor De Zwaan en Wattimena is als ‘challenger’ meedoen aan de Premier League natuurlijk een buitenkans die ze niet graag laten lopen, want het toernooi geldt als een toptoernooi en meedoen als ‘challenger’ als opstapje naar het grote succes. Ook al wordt er in Milton Keynes vanwege corona zonder publiek gespeeld, zoals al eerder was besloten.

Het speelschema Premier League Darts ziet er voor de eerste drie dagen ziet er vooralsnog zo uit:

Night 7 – dinsdag 25 augustus 19:30 uur
Michael Smith v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Rob Cross
Nathan Aspinall v Gerwyn Price
Chris Dobey (C) v Daryl Gurney
Peter Wright v Glen Durrant

Night 8 – woensdag 26 augustus 19:30
Gary Anderson v Gerwyn Price
Nathan Aspinall v Daryl Gurney
Michael Smith v Rob Cross
Michael van Gerwen v Glen Durrant
Peter Wright v Jeffrey de Zwaan (C)

Judgement Night – donderdag 27 augustus 19:30
Glen Durrant v Rob Cross
Nathan Aspinall v Michael Smith
Peter Wright v Daryl Gurney
Michael van Gerwen v Gary Anderson
Jermaine Wattimena (C) v Gerwyn Price

Back To Top