Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Hoe de rest van de speelkalender darts voor 2020 eruit ziet

Dimitri Van den Bergh

Het is ook binnen de dartssport een warrig jaartje, want de coronacrisis heeft gezorgd voor een zeer lange pauze tussen de wedstrijden. Op 15 maart vond de 2020 PDC Players Championship 8 plaats te Barnsley – en toen was er plots niets. Pas op 8 juli vond er weer een PDC-evenement plaats, nummertje 9 van de reeks Players Championship vloertoernooien. Hoe ziet de dartskalender er voor de rest van het jaar uit?

Darts in 2020

In juli zijn er nog meer van die PC-toernooitjes afgewerkt, tot en met nummer 13, allemaal in Milton Keynes. Zo konden de darters in kort tempo toch nog wat centen binnen werpen, aan hun vorm schaven en elkaar, na al die niet voor de ranking meetellende online toernooien, eindelijk weer eens zien en spreken.

Afgelopen weekend was er de eerste post-corona major: de 2020 World Matchplay, gewonnen door Dimitri van den Bergh. Door zijn overwinning hebben nu spelers uit tien landen een PDC-major gewonnen. Engeland voert die ranglijst aan: veertien verschillende Engelse darters wonnen een major. Nederland levert drie majorwinnaars.

Premier League Darts start 25 augustus

Nu ligt het dartscircus weer even stil. Maar vrees niet: er komt weer heel, heel veel darts aan! Vanaf dinsdag 25 augustus 2020 wordt de Unibet Premier League hervat, dat na het wereldkampioenschap door velen wordt gezien als de grootste prijs in de dartssport. Zes avonden op rij wordt, alweer in Milton Keynes, een speelronde afgewerkt. Oftewel: de vierde tot en met de negende speelavond. Op donderdag 27 augustus is het judgement night: dan worden twee darters (de nummers negen en tien) uitgeschakeld.

In september en oktober nog meer darten

In september gaan de Players Championships weer door, waarvan er vier worden gehouden, op 11 september is het German Open, en op 17 en 24 september zijn er twee Premier League-ontmoetingen. In oktober staat het staartje van de Premier League gepland: speelronden 15 en 16 op 1 en 15 oktober. Gevolgd door de play-offs op 22 oktober in Londen. Tussendoor begint op 4 oktober de major World Grand Prix in Dublin, terwijl eind oktober (29e) het Europees kampioenschap plaatsvindt in Dortmund.

In november World Cup en Grand Slam

In november gaat dit hoge tempo door. Eerst warmen we op met weer twee Players Championships, dan begint op 6 november de World Cup of Darts en is er vanaf 14 november de Grand Slam of Darts. Op 27 november begint de Players Championship Finals. Ondertussen vinden er regionale kwalificatietoernooien voor het wereldkampioenschap darts plaats, dat op 18 december 2020 begint en op 4 januari 2021 eindigt.

Michael van Gerwen na corona nog niet in vorm

Michael van Gerwen leek niet zo sterk uit de coronapauze te zijn gekomen. Hij werd bij de World Matchplay in de tweede ronde uitgeschakeld met een gemiddelde van slechts 90,8, zijn laagste op een major sinds eind 2013.

Back To Top