Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Kwartfinales World Matchplay met Vincent van der Voort en Van den Bergh

European Tour 2022 van start met International Darts Open

Vincent van der Voort staat morgenavond in de kwartfinale van het World Matchplay toernooi in Milton Keynes. Hij treft Glen Durrant. Ook Dimitri Van den Bergh is door en hij speelt tegen Adrian Lewis. Michael van Gerwen is uitgeschakeld.

Vincent van der Voort sterk op World Matchplay

Vincent van der Voort bereikte de kwartfinale gisteren na een sterke 11-5-overwinning op Daryl Gurney. Daarmee bereikt hij voor het eerst sinds 2009 de kwartfinales van de World Matchplay. De Noord-Hollander pakte meteen een voorsprong van 5-0, waarna Gurney wel even kans zag om wat legs te pakken. Maar Van der Voort was te sterk en pakte steeds meerdere legs terug.

“Ik kan je niet vertellen hoe goed het voelt om deze wedstrijd te winnen, de pauze van vier maanden heeft me enorm geholpen en ik speel goed”, zei Van der Voort na afloop van de wedstrijd. “Ik ben niet gewend om op 5-0 en 8-2 te staan, dus het was wel moeilijk voor me om de wedstrijd af te maken”, vervolgde de Nederlander die enkele jaren geleden toch veel vaker tot de kwartfinales van een toernooi kwam.

Glen Durrant – Vincent van der Voort kwartfinale

Het thuisspelen via internet heeft Van der Voort goed gedaan en hij is sterker uit de lockdownperiode gekomen. “Als ik één game per dag speel, kan ik iedereen verslaan”, zei de man met nieuw zelfvertrouwen. Maar dan moet hij zich niet laten afleiden door verbazing over zijn eigen voorsprong, wat gisteren bijna gebeurde. “Ik voel me geweldig, dus kom maar op met de volgende wedstrijd!” In die volgende wedstrijd die morgen plaatsvindt, speelt hij tegen Glen Durrant die de kwartfinales bereikte na een daverende overwinning van 11-8 op wereldkampioen Peter Wright.

Halve finale World Matchplay lonkt voor Van den Bergh

Ook Dimitri Van den Bergh is door naar de laatste acht. De Vlaming was met 11-9 te sterk voor Joe Cullen. De beste Belgische darter van dit moment bereikte al meerdere malen de kwartfinale van een groot toernooi maar kwam nog niet verder dan dat. Morgen zou dat voor het eerst kunnen lukken als hij tegen Adrian Lewis speelt. Lewis bereikte de kwartfinales ten koste van Danny Noppert die hij met 11-7 uitschakelde.

Michael van Gerwen genadeloos uitgeschakeld

Van Gerwen ging in de tweede ronde snoeihard onderuit tegen Simon Whitlock die hem met 11-4 een ongenadig hard pak slaag gaf. “Ik ging gewoon veel te slap de wedstrijd in en dan kreeg ik vervolgens nog zoveel kansen en als je die dan ook niet benut…” zei Van Gerwen tegen RTL7. “Laten we vooropstellen dat dit niet mag. Gewoon een wanvertoning,” zei hij over zijn eigen optreden.

Nuchtere Simon Whitlock klaar voor Anderson

Whitlock was heel nuchter over zijn overwinning op Van Gerwen, de eerste na vijftien keer verlies tegen de Nederlander. “Michael is de beste speler ter wereld maar hij had vandaag een slechte dag en daar heb ik gebruik van gemaakt,” zei hij. “Ik zette Michael uit mijn gedachten en deed net alsof ik een lokaal partijtje darts stond te gooien,” aldus The Wizzard. Whitlock speelt vanavond tegen Gary Anderson die de World Matchplay kwartfinale haalde na winst van 11-8 op James Wade.

Ratajski voor het eerst naar kwartfinale groot toernooi

De andere kwartfinale van vanavond gaat tussen de Pool Krzysztof Ratajski en Michael Smith. Voor Ratajski is het behalen van de kwartfinales nu al het beste wat hij op een groot PDC-toernooi heeft bereikt – en het kan een doorbraak betekenen voor de man uit Warschau die momenteel 13de staat op de PDC Order of Merit.

Voorspellingen World Matchplay 2020

Ratajski tegen Smith belooft een spannende wedstrijd te worden, De mannen zijn ongeveer even sterk en de odds laten dat ook zien: Beide noteren bij de bookmakers 1.90 voor de overwinning. Dimitri Van der Bergh is met 2.10 de underdog tegen Lewis die 1.72 noteert. De kansen van Van der Voort tegen ‘Duzza’ liggen niet heel goed met odds van 3.20. De Engelsman noteert 1.35. Durrant is de grootste kanshebber op de titel met 3.50 – terwijl Van der Voort met 17.00 de slechtste kansen heeft staan.

Programma kwartfinales

Donderdag 23 juli – 2x kwartfinale (20.00 uur)
Krzysztof Ratajski vs Michael Smith
Simon Whitlock vs Gary Anderson

Vrijdag 24 juli – 2x kwartfinale (20.00 uur)
Adrian Lewis vs Dimitri Van den Bergh
Glen Durrant vs Vincent van der Voort

Back To Top