Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Herstart Premier League Darts vanavond: MvG krijgt het zwaar

Herstart Premier League Darts vanavond: Glenn Durrant aan de leiding

Na een lange pauze is Michael van Gerwen hongerig als een leeuw, vooral na zijn deceptie tijdens de World Matchplay. Vanavond speelt hij zijn eerste wedstrijd in de Premier League Darts tegen Rob Cross, de man die in 2018 zijn wereldtitel afpakte. Het is een herhaling van de finale van afgelopen jaar waarin Van Gerwen met 11-5 de overwinning opeiste. Cross gaat de wedstrijd in met de honger van een wolf. Een mooiere herstart van de Premier League is er niet.

Premier League herstart: 6 dagen darts

Het is zover. In de Premier League worden de pijltjes weer opgepakt nadat er vijf maanden geleden abrupt een einde kwam aan de dartscompetitie. Zonder publiek, niet eens per week op donderdag en niet in de steden die oorspronkelijk op het schema stonden, maar wel op tv (bij RTL7).

De komende zes dagen wordt er elke avond gespeeld in de Marshall Arena in Milton Keynes. Op de eerste drie avonden wordt de reguliere competitie afgerond en de laatste daarvan is Judgement Night. Voor de drie volgende dagen op het speelschema Premier League Darts wordt er opnieuw geloot. Dan volgt er een rustdag en worden de overige vier avonden achtereen gespeeld. De Play-offs staan voor dit moment nog gepland voor 22 oktober in de O2 in Londen.

Gaat Michael van Gerwen het redden tegen al het talent?

Voor Van Gerwen en Cross het podium betreden, zullen Michael Smith en tweevoudig Premier League Darts-kampioen Gary Anderson de openingswedstrijd spelen. Anderson, die momenteel zesde staat in het klassement, geeft aan zich niet op te winden. “Ik neem het zoals het komt, ik ga mezelf niet te veel onder druk zetten,” zei Anderson. “Om tegenwoordig met al deze jongens een toernooi te winnen, moet je ze allemaal verslaan!” Anderson gaf ook aan dat hij twijfelt of Michael van Gerwen het gaat redden, “de jongens klimmen momenteel allemaal nog hoger de ladder op,” zei de Flying Scotsman. Zijn tegenstander Smith heeft de afgelopen maanden hard gewerkt aan het verliezen van gewicht en voelt zich herboren.

Michael van Gerwen

Gerwyn Price gaat voor de titel

Gerwyn Price deed het voor de coronacrisis geweldig maar kon de afgelopen maanden niet tippen aan dat niveau. Tijdens de World Matchplay vloog hij er steeds in de eerste ronde uit, vooral omdat hij moeite had met het spelen zonder publiek. In de Premier League staat hij zevende. “Ik denk dat 2020 in sommige opzichten afgeschreven is, maar ik heb de competitie nog niet afgeschreven, hopelijk kan ik erin blijven tot het einde, de finale halen en die winnen”, aldus de altijd optimistische Welshman. Vanavond gaat Price in de herkansing en zijn eerste tegenstander is Nathan Aspinall, die vierde staat in het klassement.

Glenn Durrant leider klassement Premier League

De laatste wedstrijd wordt een mooie afsluiter met wereldkampioen Peter Wright die het opneemt tegen de leider van het PL-klassement, Glen Durrant. Durrant baalde vooral dat Newcastle van de agenda ging, maar heeft alle begrip voor de maatregelen. Ook hij moet nog wat wennen aan spelen zonder publiek, dat bleek wel tijdens de World Matchplay waar hij ongenadig onderuit ging in de halve finale. “Verliezen in de halve finale van de World Matchplay was een gemiste kans die me echt aan het hart ging. De bookmakers hebben niet vaak ongelijk, en voor een groot deel van het toernooi was ik de favoriet. Het was moeilijk om dat verlies te nemen,” aldus Duzza.

De woensdag speelt Van Gerwen tegen Glen Durrant en op donderdag is Gary Anderson zijn tegenstander. Jeffrey de Zwaan komt op woensdag als ‘challenger’ eenmalig in actie tegen Peter Wright en op donderdag speelt Jermaine Wattimena in diezelfde rol tegen Gerwyn Price.

Favorieten bookmakers

Ondanks zijn matige optreden tijdens World Matchplay blijft Van Gerwen het goed doen bij de bookmakers. Voor zijn eerste Premier League Darts wedstrijd noteert MvG 1.41 tegenover de 5.50 van Cross. Voor de titel noteert van Gerwen nog altijd 2.10 en wordt Price als tweede geplaatst met 6.50. Glen Durrant krijgt odds van 13.00 van de bookies mee als winnaar van de Premier League.

Programma Premier League Darts deze week

Dinsdag 25/8
Michael Smith v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Rob Cross
Nathan Aspinall v Gerwyn Price
Chris Dobey v Daryl Gurney
Peter Wright v Glen Durrant

Woensdag 26/8
Gary Anderson v Gerwyn Price
Nathan Aspinall v Daryl Gurney
Michael Smith v Rob Cross
Michael van Gerwen v Glen Durrant
Peter Wright v Jeffrey de Zwaan

Donderdag 27/8
Glen Durrant v Rob Cross
Nathan Aspinall v Michael Smith
Peter Wright v Daryl Gurney
Michael van Gerwen v Gary Anderson
Jermaine Wattimena v Gerwyn Price

Vrijdag 28/8

Zaterdag 29/8

Zondag 30/8

Back To Top