Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

MvG pakt rust voor Premier League of Darts Rotterdam 2022

premier league darts rotterdam ahoy 2022

Donderdag 24 maart vanaf 20.00 uur is de zevende speelavond van de Premier League Darts 2022 en de locatie is het Rotterdamse Ahoy. Het bal wordt geopend door wereldkampioen Peter Wright en James Wade en in de slotpartij zien we onze Nederlandse held Michael van Gerwen op het podium tegen Michael Smith. De bookmakers zien Mighty Mike deze partij met gemak winnen.

Inzetten op alle wedstrijden kan al ruim van tevoren. De quoteringen (= wat je met de inzet van 1 euro kan winnen bij een goede voorspelling) kun je hier checken:

Een voorspelling doen?

Premier League of Darts Ahoy Rotterdam

De situatie in de Premier League is dat Van Gerwen, ondanks de vroege uitschakeling vorige week in Nottingham, bovenaan staat. Hij heeft 14 punten. Peter Wright is de nummer twee met twaalf punten. De winnaar van een speelavond krijgt vijf punten, dus ook nummer drie Jonny Clayton (10) kan in Rotterdam de macht grijpen in de rangschikking.

Afgelopen weekend meldde Michael van Gerwen zich op zondag af voor een Players Championship vloertoernooi. Een reden gaf hij niet, maar het lijkt een maatregel om hier voor eigen publiek uitgerust en fris te verschijnen.

Gary Anderson in prima vorm

Premier League Darts ronde 6 werd een prooi voor Gary Anderson, die daardoor gelijk van de laatste plaats afkwam en die rode lantaarn overdroeg aan Joe Cullen, een debutant. En vreemd genoeg wilde de Schot benadrukken hoe enorm weinig hij traint, terwijl de gemiddelde darter toch vooral de indruk wil weken 24/7 niks anders te doen dan te leven voor zijn sport.

Amper trainen

“Deze jongens zouden me elke avond met 6-0 moeten verslaan”, zei Ando. “Ik zweer hier op de as van mijn vader, ik train nog amper in vergelijking met vroeger. Af en toe gooi ik wat legs, de rest van de tijd zit ik op mijn kont. Want dat is wat ik best goed kan.”

De zes al gespeelde Players Championship toernooien geven ook wel een indicatie van ieders vorm. En ook dan slaat Anderson geen modderfiguur; zijn gemiddelde is zelfs het tweede beste, na Gerwyn Price. Hij won 58 procent van de legs, evenveel als Mighty Mike.

Vorm statistieken PDC

De PDC houdt recentelijk een zogenaamde ‘Form Guide’ bij. Hier wordt over de laatste 100 gegooide legs gemeten hoe efficiënt dartspelers zijn in het omzetten van hun gemiddeldes in het winnen van legs. Wij vinden het een beetje verwarrend is dat ze de term ‘oche’ hierbij gebruiken, maar goed. Het staat voor Ordinal Checkout Efficiency.

Kijken we naar de meest recente statistieken dan blijkt dat Gary Anderson erg lekker bezig is. Damon Heta blijft hem echter een stapje voor. Spelers die de laatste tijd wat minder presteren volgens deze metingen zijn onder meer Dimitri Van den Bergh, James Wade en Dirk van Duijvenbode.

Vorm statistieken PDC Dartsa

Programma Premier League Darts Rotterdam 2022

Wil je morgen live darts kijken? Meld je dan aan bij Viaplay en profiteer daar nu nog van een mooie actie (tot 1 augustus kijk je voor 9,99 per maand).

kwartfinales vanaf 20.15 uur
Peter Wright – James Wade
Gary Anderson – Joe Cullen
Jonny Clayton – Gerwyn Price
Michael van Gerwen – Michael Smith

Zie het Premier League Darts speelschema voor alle uitslagen en het volledige programma.

In 2020 en 2021 ging deze speelavond in Ahoy niet door vanwege de pandemie. In 2019 won Van Gerwen zijn vooralsnog laatste wedstrijd in Rotterdam met 7-1 van Wright.

Back To Top