Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Players Championship Finals laatste opwarmertje voor WK Darts

Players Championship Finals laatste opwarmertje voor WK Darts

Het WK darts komt eraan! Maar voordat alle deelnemers bekend zijn en het speelschema WK darts kan worden ingevuld, heeft de PDC nog een opwarmertje op de agenda: de Players Championship Finals 2022. Die major vindt van vrijdag 25 november tot en met zondag 27 november plaats in Mineshead, Engeland.

Players Championship Finals 2022

Er doen 64 darters mee aan de Finals. Ze hebben zich geplaatst door in de top 64 van de Players Championship Order of Merit te eindigen die werd opgesteld na 30 Players Championship-toernooien. Peter Wright won in 2021, maar hij is vanwege gezondheidsklachten van zijn vrouw afwezig.

Aubergenius hoogstgeplaatste Nederlander

Er doen 12 Nederlanders mee. Van hen heeft Dirk van Duijvenbode het best gepresteerd bij de vloertoernooien: hij is als vierde geplaatst. Danny Noppert als veertiende, Michael van Gerwen als 22e.

De eerste en tweede ronde van het Players Championship Darts Finals speelschema zijn best of 11 legs, de derde ronde en kwartfinale best of 19 legs, de halve finale en eindstrijd best of 21 legs.

Favoriet darts bookmakers

De totale prijzenpot is 600.000 Britse pond. Michael van Gerwen is bij darts bookmakers de grootste favoriet om de titel op te eisen.

Maar ondanks dat Mighty Mike een fraaie come-back heeft gemaakt in 2022, is hij al met al toch nog niet zo onverslaanbaar als in zijn echte gouden jaren. Wel heeft hij over zowel de laatste 12 als laatste 6 maanden het hoogste gemiddelde.

Een voorspelling doen?

Nieuwe toppers

Vorige week won Michael Smith de titel bij de Grand Slam of Darts. Het was zijn eerste grote eindzege, nadat Bully Boy al talloze major-finales verloor.

En er waren dit jaar vier andere spelers die hun eerste grote titel wonnen: Joe Cullen (Masters), Danny Noppert (UK Open), Damon Heta (Australië won de World Cup of Darts) en Ross Smith (EK). De dartswereld is in transitie, de top is breder geworden.

Back To Top