Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dit zijn de 32 geplaatste spelers voor het WK darts 2023

Dit zijn de 32 geplaatste spelers voor het WK darts 2023

Het WK darts is al begonnen als het WK voetbal nog net niet is afgelopen (de finale is op zondag 18 december)! Op woensdag 15 december gaan de pijltjes weer vliegen in Alexandra Palace, Londen. De WK darts loting 2023 is maandag 28 november om 19.30 uur Nederlandse tijd.

Darts voorspellen

Wil je wedden op darten komende maand, dan kan dat bij Unibet. Met een account kan je kan daar momenteel uiteraard ook terecht voor tientallen leuke WK voetbal weddenschappen. Michael van Gerwen is de grootste favoriet om het darts WK te winnen, gevolgd door Price, Smith en Wright. Wat voetbal betreft maakt Nederland een aardige kans om in de top 4 te eindigen.

WK Darts 2023 komt eraan

Vandaag worden er nog drie tickets weggegeven voor het WK Darts. Althans, het zijn geen cadeautjes, de drie gelukkigen zullen zich door een ultiem kwalificatietoernooi heen moeten worstelen, waaraan alleen houders van een PDC-tourcard mogen meedoen.

De andere 93 delers weten al dat ze een reisje Londen mogen boeken voor het PDC WK Darts 2023. De finale vindt plaats op zaterdag 3 januari 2023, dus de winnaar is gelijk de eerste nieuwe wereldkampioen in welke sport dan ook van het nieuwe jaar.

Live WK darts kijken

De PDC heeft een prijzenpot samengesteld van in totaal 2,5 Britse pond, circa 3 miljoen euro. Er zijn zestien speeldagen. In Nederland kan je het toernooi betaald bekijken via Viaplay of gratis via de stream van bookmaker Unibet. Hoe je dat doet lees je op onze live darts kijken pagina.

De 32 geplaatste spelers

De top 32 van de PDC Order of Merit, de wereldranglijst op basis van het prijzengeld dat in de vorige 24 maanden is verdiend, is present als geplaatste spelers. Die 32 spelers slaan de eerste ronde van het speelschema WK darts bovendien over. Zie onderaan de lijst met geplaatste spelers.

Gerwyn Price top seed

Gerwyn Price is als eerste geplaatst, Peter Wright (die vanwege gezondheidsproblemen van zijn vrouw ontbrak bij de door Michael van Gerwen gewonnen Player Championships Finals) is als tweede geplaatst en bovendien de titelhouder. Van Gerwen heeft een drietje achter zijn naam, Michael Smith (die eerder in november eindelijk zijn eerste grote titel pakte, de Grand Slam of Darts) een viertje.

Een voorspelling doen?

Ook Raymond van Barneveld geplaatst

Good old Raymond van Barneveld zit ook nog net in die top 32 van de Order of Merit. Toen hij in 2007 wereldkampioen werd, was hij eveneens als 32e geplaatst. Danny Noppert is als negende geplaatst, Dirk van Duijvenbode als veertiende, Vincent van der Voort als 28e. De andere Nederlanders zijn Jermaine Wattimena, Danny Jansen, Geert Nentjes, Niels Zonneveld, Martijn Kleermaker, Jimmy Hendriks en Danny van Trijp.

Drie vrouwen op WK darten 2023

Drie vrouwen zijn present in Ally Pally: Lisa Ashton, Beau Greaves en ‘The Queen of the Palace’ Fallon Sherrock. De 18-jarige Greaves won afgelopen april het Lakeside WK darts bij de vrouwen.

De 32 geplaatste spelers voor het WK

1 Gerwyn Price
2 Peter Wright
3 Michael van Gerwen
4 Michael Smith
5 Luke Humphries
6 Rob Cross
7 Jonny Clayton
8 James Wade
9 Danny Noppert
10 Nathan Aspinall
11 Gary Anderson
12 Dave Chisnall
13 Joe Cullen
14 Dirk van Duijvenbode
15 Dimitri Van den Bergh
16 Ryan Searle
17 Jose de Sousa
18 Krzysztof Ratajski
19 Ross Smith
20 Damon Heta
21 Stephen Bunting
22 Chris Dobey
23 Callan Rydz
24 Daryl Gurney
25 Gabriel Clemens
26 Brendan Dolan
27 Mervyn King
28 Vincent van der Voort
29 Martin Schindler
30 Mensur Suljovic
31 Kim Huybrechts
32 Raymond van Barneveld

Back To Top