Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Finales Grand Slam of Darts 2022: MvG en Barney bij laatste acht

Finales Grand Slam of Darts 2022: MvG en Barney bij laatste acht

Vrijdag en zaterdag worden de kwartfinales van de Grand Slam of Darts 2022 gespeeld. Bij de laatste acht horen twee Nederlandse darters: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld.

Raymond van Barneveld – Gerwyn Price

Vandaag, vrijdag, staan er twee partijen op het Grand Slam of Darts programma. Michael Smith opent om 20.00 uur tegen Joe Cullen, daarna treedt Raymond van Barneveld aan tegen Gerwyn Price. Twee ex-wereldkampioenen bij de PDC! Zaterdag zijn Nathan Aspinall en Alan Soutar aan de beurt, gevolgd door Mighty Mike tegen Luke Humphries.

Barney genadeloos

Raymond van Barneveld rekende in de tweede ronde van de Grand Slam Darts af met een andere veteraan, Simon Whitlock. Het werd 10-8 voor Barney, de wereldkampioen van 2007. Het ging gelijk op tot 8-8, daarna plaatste de Hagenaar op 9-8 een genadeloze break, door in twaalf darts de leg te pakken (uitgooi 81 via 19, 12, bullseye).

Price, die het WK Darts van 2021 op zijn naam schreef, won met dezelfde cijfers van Michael Smith. Het finishpercentage van The Iceman was ijzersterk: tien uit dertien, oftewel 76 procent. In de groepsfase troffen Barney en Price elkaar al; de PDC kiest ervoor om de loting zo in elkaar te zetten dat groepsgenoten niet pas weer in de eindstrijd elkaar tegen kunnen komen. Van Barneveld won toen met 5-4 in een partij van hoog niveau. Alle negen legs gingen binnen vijf beurten (15 pijlen) uit.

Een voorspelling doen?

MvG favoriet Grand Slam Darts

Michael van Gerwen had het donderdagavond lastig tegen Josh Rock. De 21-jarige Noord-Ier is de rijzende ster binnen de PDC en die status onderstreepte hij door in de tweede leg een negendarter te werpen. Op 7-7 forceerde de Brabander de beslissing via een break in 12 legs. Humphries won, ook al in 10-8, van Ross Smith, die vorige maand het EK Darts won.

“Vandaag moest ik me behoorlijk inspannen”, zei Van Gerwen na de zege. “Ik heb lange tijd niet zo goed gespeeld als vanavond. En dat moest ook wel. Rock is een fenomeen.”

Humphries was ondanks zijn winst niet tevreden. “Het ging niet zoals ik verwachtte. Ik voelde me vlak en moe en dat kon je wel zien ook.” Cool Hand Luke won in 2022 liefst vier Euro Tour evenementen.

Bookmaker odds

Natuurlijk kun je ook dit toernooi weer bij de bookies wedden op darten. Michael van Gerwen noteert is favoriet tegen Humphries en voor de eindzege staat Mighty Mike eveneens hoog genoteerd.

Back To Top