Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Wie zien we terug in de tweede ronde Grand Slam of Darts?

Wie zien we terug in de tweede ronde Grand Slam of Darts?

Aan de Grand Slam of Darts 2022 doen vijf Nederlanders mee en daarvan hebben zich er al vier geplaatst voor de knock-outfase. Alleen bij Jermaine Wattimena spant het er nog om. Hij speelt dinsdagavond tegen Leonard Gates.

Tweede ronde Grand Slam of Darts 2022

Wat moet Wattimena doen om in zijn groep (F) bij de bovenste twee te eindigen? Ten eerste is winnen van de Amerikaan Gates wenselijk. Wattimena heeft twee punten. Jonny Clayton heeft er vier en speelt tegen Damon Heta. Heta heeft ook twee punten, Gates nul. Clayton en Wattimena hebben beiden een legsaldo van -2.

Gaat Jermaine Wattimena ook door?

In theorie zou Jermaine Wattimena dus ook nog door kunnen gaan als hij verliest van Gates, als het maar nipt is, en Clayton met grotere cijfers verliest van Heta. En als hij wel wint van Gates, maar Heta daarna met grotere cijfers wint van Clayton, dan zit het toernooi er alsnog op voor de Nederlander.

Nederlanders winnen

Raymond van Barneveld is de winnaar geworden van groep A. Barney won alle drie duels. Danny Noppert deed hetzelfde in groep B en in groep D was Dirk van Duijvenbode onverslaanbaar. In groep G heeft Michael van Gerwen na twee zeges al genoeg puntjes om door te stromen. Dinsdagavond speelt Mighty Mike tegen Ross Smith, momenteel tweede met twee punten (+2).

Grand Slam of Darts speelschema tweede ronde

De indeling van de tweede ronde is dus nog niet helder. Wel is het bovenste Grand Slam of Darts speelschema bekend. Raymond van Barneveld treft Simon Whitlock, Danny Noppert neemt het op tegen Gerwyn Price, Michael Smith speelt tegen Rob Cross en Dirk van Duijvenbode ontmoet Joe Cullen.

Gelijk ook worden de matches een stuk langer. In de groepsfase is het “first to 5 legs”, maar in de achtste finale zijn er 10 legs nodig om te winnen. In de kwartfinale, halve finale en finale 16 legs.

Vrouwen uitgeschakeld

Enkele spelers waarvan we afscheid nemen zijn Dave Chisnall, die de laatste weken in vorm leek te raken, Lisa Ashton (een van de twee vrouwen; ze verloor driemaal) en Fallon Sherrock (verloor tot nu toe tweemaal).

Dinsdag zijn de ogen vooral gericht op Josh Rock, de Noord-Ier die de laatste weken doorbrak. Hij verloor van Ryan Searle met 5-4 en versloeg met dezelfde cijfers Scott Williams. Nu wacht hem Luke Humphries, met vier punten de koploper in groep H.

Back To Top