Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Phil Taylor PDC World Darts Championship
Phil Taylor

De PDC World Darts Championship is een internationaal dartstoernooi dat sinds 1994 jaarlijks wordt gehouden. De World Darts Championship kan worden gezien als het wereldkampioenschap van de PDC, één van de twee toonaangevende dartsbonden tter wereld. Het toernooi begint eind december en eindigt in begin januari. Het toernooi wordt tegenwoordig in Alexandra Palac in Londen gehouden. Tegenwoordig wordt het toernooi ook wel Ladbrokes World Darts Championship, de bookmaker heeft zich voor een flink aantal jaar z’n naam aan het toernooi verbonden. Vanaf 2015 wordt de naam van bookmaker William Hill aan het toernooi verbonden.

Prijzengeld

De World Darts Championship heeft de hoogste prijzenpot van alle dartstoernooien ter wereld. Momenteel bedraagt de prijzenpot maar liefst €1.050.000 waarvan zo’n €250.000 voor de eindwinnaar is.

Recordhouder

Levende dartslegende Phil Taylor domineert de ranglijst van overwinningen op de Ladbrokes World Darts Championship. Taylor stond vanaf de eerste uitgave tot en met 2007 elke keer in de finale en won het toernooi tot dusver 13 keer. Vanaf 1995 tot 2002 won Taylor het toernooi acht keer achter elkaar.

Huidige titelhouder

Gary Anderson
Gary Anderson

De huidige titelhouder van de PDC Darts Championship is Gary Anderson, de Schot wist afgelopen januari in de finale met 7-6 van Phil Taylor te winnen. Anderson wist het toernoi af te sluiten met een imposant gemiddelde van 104.72. Hoogste gemiddelde in een finale van een PDC Darts Championship fianle is maar liefst 110,94. Phil Taylor wist met dit imposante gemiddelde de finale van 2009 te winnen.

Back To Top