Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Race to Dublin voor de World Grand Prix en schema Champions League

Race to Dublin voor de World Grand Prix en schema Champions League

Dit weekend worden er nog twee Players Championships gespeeld op weg naar de World Grand Prix in Dublin. Michael van Gerwen is titelverdediger en het ziet er momenteel naar uit dat er nog eens vier Nederlanders aan de oche zullen staan.

World Grand Prix deelnemers

In Dublin zullen van 6 to en met 12 oktober 32 darters strijden om een prijzenpot van £450,000. De beste 16 darters van de PDC Order of Merit nemen het op tegen 16 gekwalificeerde spelers uit de ProTour Order of Merit. De beste acht van de PDC Order of Merit plaatsen zich automatisch voor de World Grand Prix. Op dit moment zijn dat Michael van Gerwen, Rob Cross, Daryl Gurney, Gary Anderson, Michael Smith, Gerwyn Price, Peter Wright en James Wade.

Kans Wattimena

Ook de huidige nummers 8 t/m 16 Mensur Suljovic, Ian White, Dave Chisnall, Simon Whitlock, Nathan Aspinel, Jonny Clayton, Adrian Lewis en Joe Cullen maken een goede kans – maar voor de laatstgenoemden is de Race naar Dublin nog niet voorbij. Dit weekend moeten ze hun deelname aan de World Grand Prix zeker stellen, want bijvoorbeeld Stephen Bunting en Jermaine Wattimena zitten hen dicht op de hielen.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

ProTour Order of Merit

Omdat in de ProTour Order of Merit vrijwel dezelfde namen als in de OoM bovenaan staan, gaan daar de beste zestien die nog niet in dat andere lijstje staan naar Dublin. Daar staan Jermaine Wattimena, Glen Durrant, Jeffrey de Zwaan, Danny Noppert, Vincent van der Voort en de Belg Dimitri Van Den Bergh tussen de voorlopige beste zestien. Ook voor enkele van hen wordt het dit weekend alles of niets.

Groepen en speelschema Champions League

Acht spelers doen volgende maand mee aan de Champions League of Darts. Ze worden verdeeld in twee groepen en spelen in de eerste ronde een Round Robin, ofwel elk van de vier in een groep speelt een keer tegen elkaar. De beste twee per groep gaan door naar de halve finales.

Groep A

In Groep A zitten titelverdediger Gary Anderson, wereldkampioen Michael van Gerwen, WK-finalist Michael Smith en de huidige Europees kampioen James Wade.

Groep B

In Groep B zitten World Grand Prix-winnaar Daryl Gurney, 2018 Champions League-finalist Peter Wright, World Matchplay-winnaar Rob Cross en de 2018 Grand Slam of Darts-winnaar Gerwyn Price.

Champions League live bij BBC

Gary Anderson opent het toernooi en speelt tegen Michael Smith, een replay van de finale van afgelopen jaar. Daarna speelt hij nog tegen Van Gerwen en Wade. De BBC zend ook dit jaar weer de Champions League uit.

De Champions League of Darts wordt gespeeld in de Morningside Arena in Leicester van 19-20 oktober. In de prijzenpot zit een bedrag van £250,000.

Speelschema Champions League of Darts

Zaterdag 19 oktober
Middag
sessie, aanvang 13.30 uur
Daryl Gurney v Peter Wright (Group B)
Rob Cross v Gerwyn Price (Group B)
Michael Smith v Gary Anderson (Group A)
Michael van Gerwen v James Wade (Group A)

Avondsessie, aanvang 19.30 uur
4x groepswedstrijden. Winnaars van de middagsessie treffen elkaar en ook de verliezers van de middag spelen tegen elkaar.

Zondag 20 oktober
Middag
sessie, aanvang 13.30 uur
4 x overige groepswedstrijden

Avondsessie, aanvang 19.30 uur
Halve finales
Finale

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top