Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Spannende weken voor Barney in de European Tour

Eerste ronde WK Darts Raymond van Barneveld - Lourence Ilagan

Nog twee European Tour-weekeinden en dan is het tijd voor de grote finale in het Duitse Göttingen, waar het European Championship Darts zal worden gespeeld. Van Gerwen is al zeker van zijn plaats maar voor Raymond van Barneveld wordt het de komende weken nog keihard knokken om op de valreep het benodigde krediet te behalen. Dit weekend (13 -15 september) wordt er gedart op de International Darts Open (ET12) dat plaatsvindt in Riesa in Duitsland. Daarna volgt nog de Gibraltar Darts Trophy (ET13) die van 27-29 september wordt gespeeld.

Besten European Tour naar EK Darts

Na 29 september wordt gekeken wie de beste 32 spelers op de European Tour Order of Merit zijn na de 13 European Tour-evenementen die in 2019 worden gespeeld: zij kwalificeren zich voor het EK Darts. Van Gerwen gaat aan de leiding in de European Tour Order of Merit, en Van Barneveld staat momenteel op een gedeelde 34ste plaats.

Ook Jermaine Wattimena, (22ste) Vincent van der Voort (26ste), Jeffrey de Zwaan (27ste) en de Belg Dimitri Van Den Bergh (30ste) moeten het weekend goed doorkomen om zicht te houden op een plek in de finale.

ET Order of Merit

Dat het raar kan lopen in ET Order of Merit, bleek afgelopen week wel toen Joe Cullen zijn plek zeker stelde door de European Darts Matchplay te winnen en met stip naar de zesde plaats op de European Tour Order of Merit te stijgen. In het staartje van het klassement bevinden zich namen als Michael Smith, Danny Noppert, Kyle Anderson, Kim Huybrechts en James Wilson die elk nog in staat zijn tot een stunt of om een plek in een kwartfinale te veroveren.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Moeilijkheden om cut te halen

Huybrechts, bijvoorbeeld, stond in 2016 en 2017 in de finale en ging toen met de tweede prijs naar huis. Dit jaar is dat £10.000, en zo’n bedrag zou genoeg zijn om het heel moeilijk te maken voor de Nederlanders die zich maar net boven de ‘cut’ bevinden.

Michael van Gerwen voert klassement aan

Voor Michael van Gerwen is dat geen probleem. Hij bezet de eerste plek in de European Tour Order of Merit met £135.000, terwijl de nummer twee, Ian White £89.000, en de nummer drie, Daryl Gurney £56.500 bij elkaar hebben gespeeld tot nu toe. Aangezien de hoofdprijs per European Tour-evenement £25.000 is, zou in theorie alleen White de eerste plek nog kunnen overnemen na de laatste twee ET’s.

Zonder Raymond van Barneveld geen EK

Maar voor Barney wordt het heel spannend de komende weken. Als hij één keer een kwart- of halve finale kan halen, zou dat voldoende zijn om bij de beste 32 te eindigen. Het zou geweldig zijn als hij in zijn afscheidsjaar nog één keer kan meedoen aan het Europees Kampioenschap Darts.

Zet ‘m op oude reus!

Want laten we wel wezen: zonder Raymond van Barneveld had er waarschijnlijk helemaal geen Europees Kampioenschap of überhaupt een Europese competitie bestaan. Deze Haagse postbode drong als eerste niet-Brit het toen nog zeer gesloten Engelse darts wereldje binnen en eiste de wereldtitel op. Daarmee stond darten opeens op de kaart buiten de UK, nam de interesse in andere landen toe, professionaliseerde de sport zich en ontwikkelde zich tot de populaire sport die het tegenwoordig is – met een steeds sterker wordend internationaal veld. Allemaal door Barney. Zet hem op, ouwe reus!

Back To Top