Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Laatste avond Premier League Darts: erop of eronder voor Suljovic

Laatste avond Premier League Darts: erop of eronder voor Suljovic | Getty

De laatste avond van de Premier League breekt aan. En het was nog nooit in de geschiedenis zo spannend tijdens de laatste reguliere speelronde. Twee mannen zijn zeker van een plaats, en voor vier mannen is het erop en eronder. Maar de verschillen zijn miniem en de volgorde in het eindklassement kan nog helemaal veranderen.

Rob Cross aan de leiding in Premier League

Rob Cross gaat na vijftien weken Premier League aan de leiding in het klassement. Hij kan vanavond de derde persoon in de geschiedenis worden die als klassementsleider aan de play-offs begint. Phil Taylor en Michael van Gerwen gingen hem voor. Maar van Gerwen kan die eerste plaats vanavond nog opeisen; het verschil is immers maar één punt.

Michael van Gerwen staat tweede met 21 punten en een legsaldo van +38. Hij heeft één punt minder dan Rob Cross, die een legsaldo van +27 heeft. Met winst kan MvG de eerste plek in het klassement nog opeisen, maar dan moet Cross gelijkspelen of verliezen. Cross speelt vanavond tegen James Wade en de kans dat hij zijn eerste plaats op de ladder nog moet afstaan, is vrij klein.

Michael van Gerwen – Mensur Suljovic

Michael speelt tegen Mensur Suljovic en voor de vriendelijk reus uit de Oostenrijkse Alpen staat er heel veel op het spel. Hij staat momenteel vierde in het klassement, met precies evenveel punten (17) en hetzelfde legsaldo (+2) als Daryl Gurney. De reden dat Suljovic een plaats hoger uitkomt, is omdat hij meer legs tegen de gooivolgorde in heeft gewonnen en een iets hoger gemiddelde haalde.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

De kansen van James Wade

James Wade staat nu als derde geplaatst met 18 punten en een legvoordeel van +18. Hij gaat door naar de Premier League of Darts finales in Londen met een zege of gelijkspel tegen Rob Cross. Het verschil met Mensur Suljovic en Daryl Gurney is maar één punt en dat betekent ook dat Wade zijn plaats in de play-offs te pakken heeft als beide mannen verliezen. Wade won de Premier League in 2009.

Suljovic wil play offs Premier League Darts

Suljovic, die u vierde staat, heeft winst of gelijkspel nodig of moet het beter doen dan Gurney en Gerwin Price die eerder op de avond spelen. “Natuurlijk wordt het heel moeilijk en ik weet dat ik ijzersterk moet spelen om Michael te verslaan, maar ik ga alles geven,” zei Suljovic. “Deze Premier League was geweldig tot nu en ik hoop dat ik bij de top vier zit en in de Play-Offs speel. De Premier League was geweldig dit seizoen en ik wil niet dat het deze week al eindigt.” Suljovic heeft een beter resultaat nodig dan Gurney, maar ook dan Gerwyn Price die nu zestien punten heeft en de vierde plaats nog kan opeisen.

Michael Smith nog altijd haarscherp

Daryl Gurney staat vijfde en speelt tegen Michael Smith. Afgelopen week liet Smith zien dat hij ondanks zijn uitschakeling nog altijd haarscherp kan darten. De 7-7 tegen James Wade liet nog eens zien wat een absoluut briljante speler Smith is. Gurney heeft een beter resultaat dan Mensur Suljovic en Gerwyn Price nodig om vanavond te overleven. Ondanks Smith’ succes van een week geleden, liggen zij kansen op winst beter dan die van Suljovic. Maar Price kan zij feestje nog verstoren.

Gerwyn Price staat zesde met een punt minder dan Suljovic en Gurney. Hij speelt tegen Peter Wright en bij volle winst kan hij dus nog een last minute ticket voor de O2 boeken.

Laatste ronde Premier League: Spanning in Leeds

Voor alle spelers, behalve voor Wright en Smith, staat er vanavond dus nog veel op het spel. Nog nooit was de laatste speelavond in de Premier League Darts competitie zo spannend. Elke match die in Leeds wordt gespeeld, is een thriller op zichzelf.

Voorspellingen darten

Voor Mensur Suljovic staat het meeste op het spel: houdt hij zijn plek bij de beste vier vast? De odds bij bookmaker Mr Green zijn tegen hem: hij noteert 7.00 voor winst op Van Gerwen en een gelijkspel noteert 6.50.

James Wade moet eigenlijk minstens gelijkspel halen tegen Rob Cross, waar 4.83 voor wordt genoteerd. Wade en Cross zitten dicht bij elkaar qua kansen. Wedden op darten vanavond? Wade noteert 2.95 voor winst en gokken op Cross levert je 2.00 x je inleg op. Ook in de andere partijen wordt het close to call: Gerwyn Price (2.30) tegen Peter Wright (2.40), en Daryl Gurney (2.25) tegen Michael Smith (2.50).

Programma Darts vandaag

Premier League 16 – Donderdag 16 mei
First Direct Arena, Leeds
Gerwyn Price v Peter Wright
James Wade v Rob Cross
Michael van Gerwen v Mensur Suljovic
Daryl Gurney v Michael Smith

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top