Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Nog geen zekerheid voor Van Gerwen in Premier League Darts

Super Series 4: Nederlanders en Belgen op Players Championship 13-16

Nog twee weken competitie in de Premier League of Darts en dan is het tijd voor de play-offs in Londen. Afgelopen week stootte Rob Cross opnieuw Michael van Gerwen van de eerste plaats in het klassement – en na vanavond in Sheffield kan het weer helemaal zijn omgedraaid. Behalve Cross en Van Gerwen maken ook James Wade, Mensur Suljovic, Daryl Gurney en Gerwyn Price nog kans op een plek bij de laatste vier.

Rob Cross 1ste in Premier League Darts klassement

Michael van Gerwen, die momenteel succes na succes aan elkaar rijgt in andere competities, liet afgelopen week punten liggen tegen Daryl Gurney die hem met 8-5 de baas was. Rob Cross won op zijn beurt met 8-1 van Michael Smith en pakte daarmee niet alleen de eerste plaats met 20 punten, maar ook een flink aantal legs waardoor zijn voordeel nu op +24 is uitgekomen.

Play offs MvG nog niet zeker

Van Gerwen heeft nu 19 punten en een legvoordeel van +30. MvG en Cross lijken daarmee al zeker van een plek in de O2 Arena over drie weken, maar er zijn nog drie anderen die op dit moment nog op gelijke hoogte kunnen komen met Cross en Van Gerwen zodoende nog buiten de top-vier kunnen houden. Dan moet het wel gek lopen, maar dat kan – dat zagen we vorige week gebeuren met Gurney die Mighty Mike een nederlaag bezorgde.
Zie het Premier League Darts speelschema met alle uitslagen en de stand in het klassement voor meer info.

Michael van Gerwen – Peter Wright

Deze week speelt Michael van Gerwen tegen Peter Wright. Snakebite maakt geen kans meer op de play-offs, maar kan zijn naam nog wel eer aan doen door Van Gerwen zijn twee punten niet te gunnen. Statistisch gezien is die kans ongeveer 1:4 – van de 72 gespeelde partijen won MvG er 55 en Wright 15; twee keer eindigde de wedstrijd in gelijkspel. Verlies kan desastreuze gevolgen hebben voor Van Gerwen, die komende week nog tegen Suljovic moet- het verschil met de nummers drie en vier is immers maar twee punten, Gurney kan hem nog inhalen en Price kan nog op gelijke hoogte komen.

De eerste partij tussen de MvG en Wright in de Premier League Darts van dit jaar eindigde met 7-1 in het voordeel van Van Gerwen, maar een jaar geleden wist de Schot met 7-5 op het nippertje nog twee punten af te snoepen van de uiteindelijke winnaar. Van Gerwen won de finale toen met 11-4 van Michael Smith.

Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Michael Smith – James Wade

Deze week speelt Smith tegen James Wade. Smith maakt geen kans meer op de play offs in Londen en voor Wade is de finale nog niet zeker. Maar deze week heeft Wade wel een klein voordeeltje omdat Daryl Gurney en Gerwyn Price, twee van zijn belangrijkste rivalen die hem nog uit de top vier kunnen stoten, tegen elkaar spelen – ze kunnen niet allebei twee punten pakken. Maar dan moet Wade wel winnen van Smith.

Mensur Suljovic – Rob Cross

Mensur Suljovic is ook nog in staat om zijn grip op zijn plek bij de beste vier te vergroten, maar dan moet hij deze week winnen of gelijkspelen tegen Rob Cross. Dat laatste is heel goed mogelijk, want statistisch gezien zijn de mannen perfect in balans met elkaar: Na twaalf onderlinge duels is de stand 6-6. Daarmee is dit de interessantste wedstrijd in de Premier League Darts van vanavond.

In maart werd het nog 7-5 in het voordeel van ‘The Gentle’. Niet alleen kan de Oostenrijker zijn eigen plaats in het klassement consolideren, ook kan hij MvG een groot plezier doen door te winnen, want de Nederlander kan dan weer de leiding nemen in het klassement.

Voorspellen Premier League Darts vandaag

Gokken op gelijkspel tussen Suljovic en Cross is statistisch gezien dus een goede keuze. Bookmaker Mr Green noteert daar 4.70 voor. Winst voor de Oostenrijker heeft odds van 3.25. De kansen voor Van Gerwen tegen Wright liggen goed: Van Gerwen noteert 1.28 tegen 7.50 voor Wright. Wedden op een correcte score van 8-3 in het voordeel van de Brabander levert je 5.00 x je inleg op. Check wedden op darten voor meer odds in informatie.

Programma Premier League Darts 15

Donderdag 9 mei, The FlyDSA Arena, Sheffield
Michael Smith v James Wade
Mensur Suljovic v Rob Cross
Daryl Gurney v Gerwyn Price
Michael van Gerwen v Peter Wright

Back To Top