Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Thriller James Wade – Gerwyn Price Premier League Darts 14

Gerwyn Price WK Darts 2021 favoriet bookmakers

Het blijft spannend in de Premier League of Darts met nog slechts drie weken te gaan in de reguliere competitie. Michael van Gerwen en Rob Cross zullen vrijwel zeker een plekje veroveren voor de play-offs in Londen, maar het verschil met de nummers 3 t/m 6 is maar klein. De komende drie weken kunnen spelers nog maximaal zes punten toevoegen aan hun totaal en er is nog van alles mogelijk.

Alles nog mogelijk in Premier League Darts

Van Gerwen voert het klassement na dertien weken spelen aan met 19 punten, gevolgd door Rob Cross die er 18 heeft (zie het Premier League Darts speelschema voor het totaaloverzicht). De drie spelers daaronder, respectievelijk James Wade, Gerwyn Price en Mensur Suljovic, hebben elk 15 punten en kunnen theoretisch nog voorkomen dat Michael van Gerwen of Cross over een maand in de Londense O2 staat. En zelfs Daryl Gurney, die zesde staat net 14 punten, is nog in staat tot een stunt. Met andere woorden, er was nooit eerder nog zoveel mogelijk in de laatste gewone speelweken van de Premier League Darts.

Thriller James Wade – Gerwyn Price

Voor de veertiende speelavond van de Premier League staan er weer een aantal spannende wedstrijden op het programma. Michael van Gerwen en Rob Cross treffen een tegenstander die ze op papier makkelijk moeten kunnen verslaan. De spannendste wedstrijden zijn de strijd tussen Peter Wright en Mensur Suljovic en de thriller tussen de mannen op de derde en vierde plek: James Wade en Gerwyn Price.

Verlies Price kan dramatische gevolgen hebben

Wade staat er het gunstigst voor van de drie spelers met 14 punten doordat hij een aanzienlijk legvoordeel heeft van +14. Gerwyn Price moet het doen met +5 en Suljovic met +4. Voor Price kan verlies in deze partij dus veel dramatischer gevolgen hebben als Suljovic of Gurney wel winnen.

Cross en Van Gerwen hebben het makkelijk

Afgelopen week maakte Wade indruk door met 7-7 gelijk te spelen tegen Van Gerwen. Maar hetzelfde geldt voor Price, die 7-7 scoorde tegen Rob Cross. Het is duidelijk dat de top vier totaal aan elkaar gewaagd is op dit moment. Maar Van Gerwen en Cross hebben het deze week een stuk makkelijker dan Price en Wade met hun tegenstanders in Manchester.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Peter Wright – Mensur Suljovic

Mensur Suljovic kan zijn voordeel doen en een plek bij de beste vier veroveren met een overwinning op Peter Wright. De Schot speelt niet zijn beste seizoen en bungelt in de Premier League Darts momenteel onderin op de achtste plaats met 9 punten. Zijn kansen om de O2 te halen zijn nihil – maar hij kan nog wel schade toebrengen aan zijn tegenstanders in deze laatste drie weken.

In het verleden speelde Peter Wright negentien keer eerder tegen Suljovic; Wright won acht keer en verloor elf keer van de Oostenrijker. Sinds het begin van 2018 speelde Wright acht keer tegen Suljovic en won slechts een wedstrijd. Daarmee heeft Suljovic met overmacht de betere kaarten in handen.

Rob Cross – Michael Smith

Rob Cross treft Michael Smith, de nummer zeven van het klassement. Smith die last heeft van problemen met zijn vorm en steeds net iets tekort komt om een wedstrijd in zijn voordeel te doen uitpakken. Cross is in bloedvorm en heeft het ritme van de Premier League dit seizoen goed te pakken.

Daryl Gurney – Michael van Gerwen

Daryl Gurney kan het Michael van Gerwen nog lastig maken. Gurney speelt absoluut geen slecht seizoen, ook niet in de PL, maar het lukte hem niet om genoeg punten te pakken. Wel versloeg hij Van Gerwen in hun eerdere partij op 21 maart jl., waar hij Van Gerwen met 7-5 twee punten aftroggelde. Vorig jaar sleepte Gurney er ook al eens een gelijkspel uit. Van Gerwen heeft iets goed te maken en moet ongelooflijk scherp blijven om niet weer punten in te leveren bij de Engelsman.

Volgens bookmaker Mr Green zal dat niet zo snel gebeuren. De kans voor Gurney om Van Gerwen te verslaan staat genoteerd op 6.50, gelijkspel tegen dezelfde odds. Van Gerwen noteert 1.32 voor de winst. Omdat het goed mogelijk is dat Gurney wat ijzers in het vuur heeft, is de ‘correcte score’ van 6-8 in het voordeel van Van Gerwen een goede keuze die je 7.00 maal je inzet oplevert bij een goede voorspelling.

De kansen voor james Wade (2.30) liggen net iets beter dan voor Gerwyn Price (2.45). Suljovic (1.90) is favoriet tegen Wright (3.10) en Rob Cross’ kansen liggen op papier met 1.85 stukken beter dan die voor Smith, die bij de bookmakers 3.20 noteert.

Programma Premier League Darts 14

2 mei 2019 The Manchester Arena
Rob Cross – Michael Smith
Peter Wright – Mensur Suljovic
Daryl Gurney – Michael van Gerwen
James Wade – Gerwyn Price

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top