Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Nooit was de Premier League Darts zo spannend

Voorspellingen bookmakers: Nooit was de Premier League Darts zo spannend | Getty

De Premier League of Darts nadert zijn ontknoping en nog nooit was de competitie zo spannend als dit jaar. Nog zes darters zijn in de race voor de vier plaatsen in de finale in Londen. Deze week wordt er gedart in Birmingham en Michael van Gerwen voert het klassement weer aan na een daverende overwinning op Rob Cross afgelopen week in Cardiff.

Michael van Gerwen aan kop in Premier League Darts

Afgelopen week was Michael van Gerwen oppermachtig in zijn duel met Rob Cross, die op dat moment nog de Premier League ranglijst aanvoerde. Met een overwinning van 8-2 gaf de Brabander een duidelijk signaal af dat hij nog steeds de beste darter ter wereld is en dat er niet met hem te sollen valt. “Ik sta weer bovenaan in het klassement, waar ik thuishoor”, zei Van Gerwen na afloop. Hij staat nu bovenaan met 18 punten, één meer dan Cross. Bovendien bouwde hij zijn legvoordeel uit tot +33, een getal waar Cross met zijn + 17 op geen enkele manier nog overheen kan komen in de laatste paar wedstrijden die nog resten voordat de Play-offs in Londen worden gespeeld.

Wie gaan naar Premier League Darts play offs?

Ook James Wade liet afgelopen week zien dat hij nog altijd in topvorm is en een serieuze bedreiging kan zijn voor de titelclaim van Van Gerwen. Hij won met 8-2 van Peter Wright en neemt momenteel de derde plaats in met 14 punten en een legvoordeel van +14.

Maar ook Gerwyn Price en Mensur Suljovic hebben 14 punten. De echte strijd zal daarom de komende weken tussen deze drie mannen worden geleverd om een plek bij de beste vier die naar Londen mogen afreizen. Daryl Gurney, met 12 punten op de zesde plaats, kan zich nog plaatsen in de komende drie weken, maar hij zal dan echt elke wedstrijd moeten winnen.

James Wade – Michael van Gerwen

Vanavond zijn alle ogen gericht op James Wade en Michael van Gerwen voor wat een geweldig duel belooft te worden. Zowel Wade en Van Gerwen zijn in bloedvorm en vooral Wade lijkt alles aan te kunnen op dit moment. Of hij Michael van Gerwen ook aan kan? Met james Wade is het altijd een beetje lastig om te kijken naar eerdere wedstrijden omdat de man hoge pieken en diepe dalen kent.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Neemt Rob Cross leiding weer over?

De statistieken geven daarom een beetje een vertekend beeld. Toch zeggen ze wel iets: Wade won 16 keer van Van Gerwen en de Nederlander versloeg Wade 34 keer. Zijn laatste overwinning op Michael van Gerwen is van 28 februari j.l. toen Wade met 7-3 stuntte tijdens de tiende avond van de Premier League. Van Gerwen moet zich dus wel degelijk zorgen maken en het zou zomaar kunnen dat hij na deze wedstrijd weer terugvalt naar de tweede plaats in het klassement, en dat Rob Cross de eerste plaats weer overneemt.

Rob Cross – Gerwyn Price

Cross speelt tegen Gerwyn Price en treft daarmee een van de moeilijkere tegenstanders die deze editie van de Premier League Darts biedt. Cross won zijn vorige PL-duel tegen Price met 7-4 en van de zes wedstrijden die hij in totaal tegen Price speelde, won hij er vier. De kansen liggen dus in het voordeel van Cross en dat is terug te zien bij bookmaker Mr Green, waar de oud-wereldkampioen odds van 1.90 krijgt, tegenover de 3.10 van Price.

Voorspellingen darten vandaag

Wedden op darten? Michael van Gerwen start de wedstrijd als favoriet en speelt uiterst sterk op dit moment. Hij noteert 1.42 en Wade, die momenteel ook waanzinnig goed presteert, odds van 5.50 heeft staan, terwijl de mannen in werkelijkheid veel meer aan elkaar zijn gewaagd dan je uit deze cijfers zou vermoeden. Gokken op gelijkspel levert je 5.50 x je inleg op.

Wade, die enorm veel 180’s kan raken als hij in vorm is, noteert 21.00 voor “King of the Oche” (Winnaar van de wedstrijd, Hoogste Checkout & de meeste 180’s). Een correcte score van 6-8 waarmee Van Gerwen wint, noteert 6.50. Wade noteert 3.20 voor de ‘Meeste 180’s’.

Programma Premier League Darts 25 april

Week 13 – Arena Birmingham
Mensur Suljovic – Michael Smith
Rob Cross – Gerwyn Price
Daryl Gurney – Peter Wright
James Wade – Michael van Gerwen

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top