Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Grand Slam of Darts 2019: Rob Cross na MvG grootste kanshebber

Grand Slam of Darts 2019: Rob Cross na MvG grootste kanshebber

Vanaf zaterdag 9 november tot volgende week zondag vindt de Grand Slam of Darts plaats. Het is het enige toernooi op de jaarlijkse dartskalender waarop spelers van de bonden PDC en BDO elkaar bekampen. Vanuit de BDO zijn er acht spelers toegelaten, waaronder twee dames.


Grand Slam of Darts apart toernooi

Michael van Gerwen heeft de Grand Slam of Darts driemaal op zijn naam geschreven: in 2015, 2016 en 2017. De titelhouder is Gerwyn Price, die vorig jaar tegen Gary Anderson zijn eerste en tot nu toe enige major pakte (Price liet zich toen niet van zijn meest sportieve kant zien en kreeg een straf opgelegd). Ook afwijkend aan dit toernooi is dat er een groepsfase is. De 32 darters zijn over acht groepen verdeeld en de nummers een en twee gaan naar de knock-out fase.

Glen Durrant speelt namens BDO

Zullen de BDO-spelers een goede greep kunnen doen in de prijzenpot van 550.000 Britse pond? Vorig jaar was Michael Unterbuchner de beste BDO-klant. De Duitser sneuvelde in de kwartfinale. Het jaar daarvoor schopte Glen Durrant het tot die fase, in 2016 drongen er vijf man door tot de achtste finale. Om een of andere reden is Durrant ditmaal ook namens de BDO present, terwijl de winnaar van Lakeside 2019 sinds januari dit jaar op de PDC tour speelt. En goed ook: op de ranglijst staat hij 29e, terwijl die lijst is gebaseerd op het prijzengeld van de afgelopen 24 maanden.

Michael van Gerwen goed in vorm

Naast Van Gerwen treden ook Danny Noppert, Wesley Harms en Richard Veenstra aan in de Aldersley Leisure Village te Wolverhampton in het noorden van Engeland. Mighty Mike is ingedeeld bij Adrian Lewis, Ross Smith en Jim Williams. Van Smith verloor de Brabander twee weken terug op het EK Darts. Overigens mankeerde er toen niks aan zijn gemiddelde en ook vorig weekend was Van Gerwen op de World Series Darts Finals ouderwets op dreef. Niemand werpt zo vaak en zo royaal gemiddeldes van boven de 100 als de Vlijmenaar.

Voorspellingen Grand Slam of Darts 2019

Voor Van Gerwen is het fijn dat na de groepsfase (best of nine legs) de matches meteen vrij lang worden: best of 19 in de achtste finale, best of 31 daarna. Vorig jaar stond er voor het eerst in de geschiedenis van de Grand Slam of Darts  geen Engelsman in de kwartfinale. Een herhaling van die mislukking lijkt niet kansrijk, met Rob Cross en Durrant in goede vorm en de altijd gevaarlijke Adrian Lewis en James Wade aan de start.

Wedden op darten | Michael van Gerwen noteert bij bookmakers voor de eindzege 2.10, Rob Cross 9.00 en Peter Wright 10.00.

Programma Grand Slam of Darts

De GSOD gaat zaterdag 9 november van start. Tot en met woensdag worden de groepswedstrijden gespeeld. Op zaterdag en zondag zijn er middag- en avondsessies (vanaf 14.00 en 20.00 uur), de andere twee dagen alleen avondsessies.

Woensdag en donderdag staan in het teken van de tweede ronde, vrijdag en zaterdag van de kwartfinales en zondagmiddag worden de halve finales gespeeld. Zondagavond 17 november vindt de finale van de Grand Slam of Darts plaats.

Lees ook: live streaming darts kijken

Groepsindeling GSOD

Groep A
Michael van Gerwen
Adrian Lewis
Ross Smith
Jim Williams

Groep B
James Wade
Ian White
Steve Lennon
Wesley Harms

Groep C
Gerwyn Price
Dimitri van den Bergh
Robert Thornton
Mikuru Suzuki

Groep D
Gary Anderson
Darren Webster
William O’Connor
Dave Parletti

Groep E
Rob Cross
Dave Chisnall
Jamie Hughes
Lisa Ashton

Groep F
Peter Wright
Danny Noppert
Ryan Harrington
Wayne Warren

Groep G
Daryl Gurney
Brendan Dolan
Gabriel Clemens
Richard Veenstra

Groep H
Michael Smith
Nathan Aspinall
Martin Schindler
Glen Durrant

Back To Top