Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Series of Darts Finals Amsterdam: James Wade gaat titel niet verlengen

World Series of Darts Finals Amsterdam: James Wade gaat titel niet verlengen

Amsterdam is host voor de World Series of Darts Finals die vanaf vandaag tot en met zondag 3 november in de AFAS Live worden gespeeld. Er doen 24 darters mee, waarvan de beste acht pas op zaterdag in actie komen tegen de acht winnaars van de eerste ronde. In Amsterdam nemen we afscheid van Raymond van Barneveld en is Michael van Gerwen favoriet.

Zie verderop het speelschema van de World Series Darts Finals en de voorspellingen.

Barney neemt afscheid van darts in eigen land

Voor Raymond van Barneveld heeft het toernooi in Amsterdam een bijzonder tintje: Onze eigen Barney, de vijfvoudig wereldkampioen darts, neemt afscheid van de internationale dartscompetitie in eigen land. Een mooier eerbetoon is er ook eigenlijk niet voor de man die de eerste was van buiten het Britse Gemenebest die de wereldtitel won en daarmee het darten de eerste duw gaf naar de internationale populariteit van vandaag. Barney komt zaterdag pas in actie in de tweede ronde.

Vijf Nederlanders in World Series of Darts Finals

Naast Van Gerwen en Van Barneveld, staan er nog drie Nederlanders op het World Series of Darts podium in Amsterdam: Jermaine Wattimena, Danny Noppert en Jeffrey de Zwaan. Die laatste twee treffen elkaar in de voorlaatste wedstrijd van vanavond terwijl Jermaine Wattimena in de laatste match van de avond aantreedt tegen Gabriel Clemens.

Michael van Gerwen tegen Gerwyn Price?

Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld spelen op zaterdag. Mighty Mike start zijn jacht op de titel in de vierde partij en neemt het op tegen de winnaar uit de partij tussen Michael Smith en Gerwyn Price. Price won nog nooit van Van Gerwen, maar Smith won zeven van zijn 37 partijen tegen de Brabander. Prices kansen om van Smith te winnen liggen wel weer goed volgens de statistieken en de bookmakers.

En Raymond van Barneveld – Jermaine Wattimena?

De winnaar uit de eerste ronde partij tussen Danny Noppert of Jeffrey De Zwaan speelt op zaterdag tegen Gary Anderson. Raymond van Barneveld speelt in de voorlaatste partij tegen de winnaar van het duel tussen Wattimena en Clemens.Raymond van Barneveld World Series Darts Finals Amsterdam

Kansen titelhouder James Wade

Titelverdediger James Wade start zaterdag tegen de winnaar van de openingsmatch tussen Wayne Jones – Jonny Clayton. Jones’ kansen op de titel zijn volgens de bookmakers het kleinst, maar Clayton heeft zich in het verleden bewezen als een lastige tegenstander voor Wade.

Ze speelden negen keer tegen elkaar en daarvan won Wade vijf partijen. Vorige week, op het EK Darten, won Clayton met 6-0 van Wade. De bookmakers achten de kans dan ook klein dat Wade de World Series of Darts Finals weer wint.

Voorspellingen World Series of Darts Finals 2019

Wedden op darten | Hoe anders het kan lopen dan voorspeld, bleek afgelopen week toen Michael van Gerwen favoriet was voor de titel op het EK maar al in de eerste ronde werd uitgeschakeld. Voor de World Series of Darts Finals is Mike wederom favoriet. Bookmakers noteren 2.40 voor Van Gerwen, terwijl de kersverse Europees kampioen Rob Cross 8.00 noteert, Peter Wright 9.00 en Gary Anderson 10.00. Titelverdediger Wade komt niet verder dan 23.00 en het gedroomde afscheid met de titel op zak van Van Barneveld wordt tegen odds van 67.00 aangeboden.

World Series Darts programma

Vrijdag 1 november 1 (19:45 uur)
Eerste Ronde

Wayne Jones v Jonny Clayton
Ricky Evans v Ian White
Kyle Anderson v Mensur Suljovic
Krzysztof Ratajski v Nathan Aspinall
Michael Smith v Gerwyn Price
Dave Chisnall v Simon Whitlock
Danny Noppert v Jeffrey de Zwaan
Jermaine Wattimena v Gabriel Clemens

Zaterdag 2 november (20:00 uur)
Tweede Ronde

James Wade v Jones/Clayton
Damon Heta v K Anderson/Suljovic
Daryl Gurney v Ratajski/Aspinall
Michael van Gerwen v Smith/Price
Peter Wright v Evans/White
Gary Anderson v Noppert/De Zwaan
Raymond van Barneveld v Wattimena/Clemens
Rob Cross v Chisnall/Whitlock

Zondag 3 november
Middag (13:45 uur)
Kwartfinales

Avond (20:00 uur)
Halve Finales en Finale

Format

Eerste ronde – Best of 11 legs
Tweede ronde – Best of 11 legs
Kwartfinale – Best of 19 legs
Halve finale – Best of 21 legs
Finale – Best of 21 legs

Back To Top