Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

EK Darts 2019: Michael van Gerwen op jacht naar 5de titel

Rematch Mensur Suljovic - Fallon Sherrock op Grand Slam Darts

EK Darts 2019 | Vanavond begint het European Championship darts en zal Michael van Gerwen proberen om regerend James Wade te onttronen en zijn vijfde Europese titel te pakken. Naast van Gerwen doen ook de Nederlanders Jermaine Wattimena, Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan mee aan de Europese titelstrijd. Dimitri Van den Bergh is de enige Belg die een plaats bij de 32 deelnemers heeft bemachtigd.

Deze week de EK Darts titel voor MvG?

Het European Championship wordt gehouden van 24-27 oktober en vindt plaats in de Lokhalle in Göttingen waarbij de 32 beste spelers van de European Tour 2019 strijden om £500.000 aan prijzengeld. De winnaar gaat met £120,000 naar huis.

De afgelopen twee weken won Van Gerwen al de titels op de World Grand Prix en Champions League. Deze week hoopt hij daar een derde aan toe te voegen en het EK Darten voor de vijfde keer op zijn naam te schrijven. Van Gerwen was Europees kampioen van 2014 t/m 2017. Afgelopen jaar liep het minder en won James Wade het EK na een 11-8 overwinning op Simon Whitlocka.

Eerste wedstrijd Michael van Gerwen – Glen Durrant

Michael van Gerwen begint zijn titelstrijd tegen Ross Smith. Het is de vijfde keer dat de mannen elkaar treffen en de vier eerdere keren, steeds in de vroege fase van een toernooi, won Van Gerwen. Smith zou ook dit keer geen hobbel van betekenis mogen zijn. Als MvG wint, komt hij op vrijdagavond in de tweede ronde uit tegen de winnaar van de match Glen Durrant v Ricky Evans. Durrant is in die partij favoriet. Het zou ook de eerste keer zijn dat Duzza tegen Mighty Mike aantreedt – een partij om naar uit te kijken!

Dave Chisnall kan James Wade op EK Darts verslaan

Titelverdediger James Wade trapt af tegen Jonny Clayton en dat is niet een hele makkelijke tegenstander voor Wade. Van de acht eerdere partijen won Wade er vijf. Als Wade wint staat hij in de tweede ronde met de winnaar uit de partij tussen Dave Chisnall en Dimitri Van den Bergh op de planken, en we hebben afgelopen week gezien dat Chizzy perfect in vorm is, waardoor het perfecte evenwicht tussen deze mannen – van de 28 acht eerdere partijen won elk er 13 en werd er twee keer gelijk gespeeld – heel goed in het voordeel van Chizzy kan vallen.

Jermaine Wattimena rijzende ster

De kansen van de andere Nederlanders in de eerste ronde zijn wisselend. Jermaine Wattimena opent tegen Jamie Hughes, een tegenstander die hij niet eerder ontmoette. Wattimena is toch een beetje de rijzende ster van het Nederlandse darten met een twintigste plaats op de PDC-ranking, maar de bookmakers schatten hun kansen ongeveer even goed in. Als Wattimena wint, is Peter Wright of Jeffrey de Zwaan zijn volgende tegenstander.

Vincent van der Voort en Jeffrey de Zwaan

Vincent van der Voort speelt zijn eerste partij op het EK Darts tegen Mensur Suljovic, de finalist van 2016. De Oostenrijker is momenteel iets minder prominent aanwezig op de dartsbühne, terwijl Van der Voort al jaren een constante is die de vroege fase van toernooien goed doorkomt – en daardoor steevast in de subtop te vinden is – maar in de finale fase van een toernooi redt hij het zelden. Dit kan een mooie partij opleveren. Bij winst speelt Van der Voort in ronde twee tegen Krzysztof Ratajski of Chris Dobey.

Jeffrey de Zwaan heeft het zwaarst geloot van alle Nederlanders. Hij mag meteen tegen Peter Wright, die, gezien zijn afgelopen optredens, naast van Gerwen de grootste kanshebber is op de EK Darts titel. Als hij deze titanenstrijd wint, zijn De Zwaans titelkansen meteen een heel stuk groter.

Voorspellingen EK Darten 2019

Wedden op Darten? De Zwaan noteert 2.80 voor winst op Wright (1.44) en 51.00 voor de titel. Wrights kansen op de EK-titel worden met 13.00 niet zo hoog ingeschat. Van Gerwen is favoriet (2.25) en Wright moet ook Rob Cross (10.00), Gary Anderson (11.00) en Michael Smith (13.00) voor zich dulden in de prognoses van de bookmakers.

Glen Durrant, een dark horse, noteert 15.00, terwijl Gerwyn Price, het andere donkere paard, 19.00 noteert. Vincent van der Voort noteert 3.20 voor winst op Suljovic (1.36) in de eerste ronde.

Lees ook: live streaming darts kijken.

Winnaars afgelopen vijf finales EK Darts

2014 Michael van Gerwen – Terry Jenkins 11-4
2015 Michael van Gerwen – Gary Anderson 11-10
2016 Michael van Gerwen – Mensur Suljovic 11-1
2017 Michael van Gerwen – Rob Cross 11-7
2018 James Wade – Simon Whitlock 11-8

Back To Top