Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Kan Michael van Gerwen Champions League Darts eindelijk winnen?

Dutch Darts Masters: Michael van Gerwen is erbij in Amsterdam!

De Champions League of Darts wordt dit weekend gespeeld en het is één van de weinige titels die nog ontbreken op de palmares van Michael van Gerwen. Hij begint zijn toernooi tegen James Wade.

Champions League Darts 2019

Gary Anderson is titelverdediger tijdens de Champions League of Darts in de Morningside Arena in Leicester. In het eerste jaar werden de beste acht van de PDC-ranglijst uitgenodigd maar sinds 2017 krijgt de regerend kampioen een gegarandeerd startbewijs. Daarnaast kwalificeren de beste zeven spelers van de PDC Order of Merit zich automatisch.

In de Champions League of Darts worden de spelers in twee groepen van vier verdeeld en wordt er begonnen met een groepsfase. Volgens het principe van ‘Round Robin’ speelt elke speler in een groep één keer tegen elkaar. De beste twee van elke groep gaan door naar de knock-outfase van het toernooi – wat ook meteen de halve finale is.

Deelnemers Groep A en Groep B

Michael van Gerwen is ingedeeld in Groep A waar ook Michael Smith, Gary Anderson en James Wade deel van uitmaken. Groep B bestaat uit Daryl Gurney, Peter Wright, Rob Cross en Gerwyn Price.

Prijzengeld Champions League Darts

Het is de vierde editie van de Champions League. Michael van Gerwen stond in de allereerste editie in de finale met de uiteindelijke winnaar Phil Taylor, maar kwam er in de jaren daarna niet aan te pas. In 2017 werd Mensur Suljovic de verrassende winnaar met een zege op Gary Anderson. Afgelopen jaar won de Schot de titel na een zege op Peter Wright. De winnaar ontvangt een slordige tweeënhalve ton aan Britse ponden.

Publiek wint geld bij negendarter

Een leuk nieuwigheidje voor deze vierde editie van de Champions League of Darts is dat er een ton wordt uitgekeerd als een van de spelers een negendarter gooit. Maar dat geld is niet voor de darter, maar voor het publiek. Dus als je een kaartje hebt weten te bemachtigen en in de zaal zit in Leicester tijdens de Champions League, maak je kans om geld te winnen.

Michael van Gerwen favoriet bookmakers

Van Gerwen is favoriet en liet de afgelopen weken al zien dat hij goed in vorm steekt. Wedden op darten? De bookmakers geven hem de beste kans op de hoofdprijs en noteren 2.25. In groep B wordt de openingswedstrijd tussen Rob Cross (1.73) en Gerwyn Price (2.10) ongetwijfeld de spannendste op de zaterdagmiddag.

Programma Champions League Darts 2019

Speelschema zaterdag 19 oktober
Middag sessie (start 14:15 uur)
4x groepswedstrijden
Daryl Gurney – Peter Wright (Groep B)
Rob Cross – Gerwyn Price ( Groep B)
Michael Smith – Gary Anderson ( Groep A)
Michael van Gerwen – James Wade ( Groep A)

Avondsessie (Start 19:30 uur)
4x groepswedstrijden; De winnende spelers van de middagsessie spelen tegen elkaar en de verliezende spelers spelen tegen elkaar.

Zondag 20 oktober
Middagsessie (Start 14:15 uur)
4x groepswedstrijden: Resterende groepswedstrijden

Avondsessie (Start 19:30 uur)
Halve finales
Finale

Back To Top