Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Halve finales World Grand Prix 2019: pakt Michael van Gerwen 5e titel?

Michael van Gerwen

Michael van Gerwen heeft de halve finales van de World Grand Prix bereikt na een 3-1 overwinning op Mervyn King. Jermaine Wattimena werd na een zwaar duel tegen Glen Durrant uitgeschakeld. Vanavond speelt ‘Duzza’ tegen Dave Chisnall en Van Gerwen duelleert met Chris Dobey.

World Grand Prix Darts 2019

Van Gerwen won zijn kwartfinale na een bloedstollend en prachtig duel tegen ‘The King’ in sets van 3-2, 1-3, 3-1, 3-2. Beide mannen haalde het beste uit de ander naar boven en beiden gooiden een 170-finish (’the Big Fish’) in dezelfde set. Van Gerwen won de eerste, zwaarbevochten set, verloor de tweede maar herstelde zich en trok de volgende twee als eerste uit het vuur.

Michael van Gerwen – Chris Dobey halve finale WGP

In de halve finale van de World Grand Prix Darts treft Van Gerwen de nummer 28 van de wereld, Chris Dobey. ‘Hollywood’ won zijn kwartfinale na een spetterende vijfsetter tegen Ian White met 3-2. In sets was de score 3-1, 1-3, 0-3, 3-1, 3-0. Het is voor het eerst dat Dobey de halve finale van een groot dartstoernooi bereikt. Bij het PDC World Darts Championship (2019), Grand Slam Of Darts (2016) en de Players Championship Finals (2018) was zijn beste resultaat uitschakeling in de kwartfinale.

Sensatie finale World Grand Prix?

Dobey speelde vier keer eerder tegen Van Gerwen en verloor elk van die duels. De laatste keer dat ze elkaar troffen was tijdens de kwartfinale van he PDPA Players Championship Barnsley afgelopen mei, waar Van Gerwen met de hielen over de sloot won met 6-5. Dobey heeft tijdens dit toernooi laten zien dat het format hem ligt met zijn 3-1 zege op Gary Anderson in de tweede ronde. In zijn laatste duel schurkte Dobey al aan tegen een zege op Mighty Mike en het zou een sensatie zijn als hij de finale haalt.

Durrant – Chisnall halve finale World Grand Prix

In de andere halve finale treedt Glen Durrant aan tegen Dave Chisnall. Durrant versloeg Jermaine Wattimena met 3-2. Wattimena pakte de eerste set met 0-3, de volgende set was met 3-0 voor Durrant, en daarna volgden nog drie sets die met 3-2, 1-3 en 3-1 eindigden. Duzza neemt het vanavond op tegen Dave Chisnall, die met 3-1 won van Nathan Aspinall (3-2, 3-1, 2-3, 3-1).

Durrant en Chisnall darten twee keer eerder tegen elkaar en wonnen elk een wedstrijd. De mannen zijn op papier dus aan elkaar gewaagd en voelen zich beide heel goed binnen het format van de World Grand Prix. Ook de bookmakers verwachten een enorm spannend duel en wijzen geen duidelijke winnaar aan; beide mannen noteren 1.90 voor de zege. Voor een “King of the Oche” (Matchwinnaar, hoogste checkout en meeste 180’s) wordt 7.00 genoteerd voor Durrant.

Van Gerwen is titelverdediger en nog steeds favoriet voor de toernooizege (1.44). Voor winst in de halve finale noteert MvG 1.17, terwijl Dobey odds van 5.00 heeft staan. Voor de toernooiwinst noteert Dobey 13.00.

Programma World Grand Prix Darts finales

Lees ook: live streaming darts kijken

Vrijdag 11 oktober (20:00 uur)
Halve Finales
Glen Durrant – Dave Chisnall
Michael van Gerwen – Chris Dobey

Zaterdag 12 oktober (20:00 uur)
Finale World Grand Prix
Durrant/Chisnall – Van Gerwen/Dobey

Voorafgegaan door Tom Kirby Memorial Irish Matchplay Finale (20:00)
Liam Gallagher v Keane Barry

Best of 11 legs

Back To Top