Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Kwartfinales Grand Slam of Darts live: Michael van Gerwen – Adrian Lewis

Kwartfinales Grand Slam of Darts live: Michael van Gerwen - Adrian Lewis

Grand Slam of Darts 2019 | Michael van Gerwen staat zaterdagavond in de kwartfinale van de GSOD tegenover zijn goede vriend Adrian Lewis. Gisteren speelde MvG in Wolverhampton tegen Ian White die hij 10-7 versloeg. Een ontketende Adrian Lewis versloeg James Wade met 10-9 in een briljant optreden dat we lang niet meer zagen van ‘Jackpot’.

Adrian Lewis top op Grand Slam of Darts

Tweevoudig wereldkampioen darts Lewis kan ongenadig zijn voor zijn tegenstanders, maar als dat in een partij tegen James Wade gebeurd, is dat een teken dat Jackpot in absolute topvorm verkeert. Historisch gezien is James Wade ‘een lastige’ voor Lewis – van de 55 wedstrijden waarin ze tegenover elkaar stonden, won Wade er 30, Lewis 22 en drie keer waren ze elkaars gelijke. Jackpot lijkt zijn oude vorm weer helemaal te hebben hervonden. Wade op zijn beurt, heeft een formidabel jaar achter de rug. Als Lewis deze bloedvorm weet vast te houden, krijgt Van Gerwen het nog behoorlijk moeilijk in de kwartfinale van de Grand Slam of Darts.

Michael van Gerwen – Adrian Lewis onderling

Van Gerwen is op zijn beurt weer een moeilijke tegenstander voor Jackpot. Van de 57 keer dat de twee elkaar aan de oche het vuur aan de schenen legden, bleken die van Lewis 40 keer het minst vuurbestendig. Hij won slechts 14 maal van Mighty Mike en drie keer werd het remise. Maar afgelopen week in de groepsfase van de Grand Slam of Darts, was Michael van Gerwen met 5-2 nog gewoon de sterkste.

BDO spelers op GSOD

Glen Durrant, die inmiddels bij de PDC speelt, is nog altijd wereldkampioen van de BDO en komt daarom voor zijn oude bond uit op dit toernooi. Lisa Ashton en Mikuru Suzuki kwamen op de Grand Slam of Darts weliswaar niet verder dan de groepsfase, ze stonden wel hun ‘mannetje’ en deden het helemaal niet slecht. Mogelijk zien we ze terug tijdens het PDC WK Darts, want ook daar mogen vrouwen zich voor kwalificeren.

Glen Durrant in kwartfinale tegen Smith

Van alle spelers die namens de BDO op de Grand Slam Darts spelen, is Durrant de enige die de kwartfinale heeft bereikt. Hij deed dit via een zwaarbevochten 10-9 overwinning op ‘coming man’ Gabriel Clemens. Vanavond speelt hij tegen Michael Smith. Ze troffen elkaar pas vier keer en Smith was drie keer de sterkste, zo ook enkele dagen terug in de groepsfase toen hij Duzza nog met 5-3 versloeg.

Als Durrant verder komt en de finale van de Grand Slam of Darts bereikt, zou hij de eerste BDO-er sinds 2009 zijn die dat lukt. Toen stond Scott Waites tegenover Phil Taylor; hij was de enige speler die namens de BDO ooit zo ver kwam in het toernooi.

Kwartfinale Grand Slam Darts Chisnall – Wright

Dave Chisnall speelt vanavond tegen Peter Wright. Chisnall versloeg Ryan Harrington met 10-3 en Wright dankt zijn plek aan een 10-3 topper tegen Rob Cross. Ook verdedigend kampioen Gerwyn Price is goed op dreef met een 10-1 zege op Darren Webster. Zaterdag speelt hij tegen Gary Anderson.

Voorspellingen Grand Slam of Darts

Wedden op darten | Michael van Gerwen is @1.73 nog steeds titelfavoriet bij de bookmakers. Dat Lewis hem zaterdag verslaat, levert odds van 6.00 op. Peter Wright wordt met odds van 7.00 aangeduid als reservekampioen. De odds van 2.10 op Durrant in de de kwartfinale tegen Smith (@1.73) houden de deur voor de BDO kampioen op een kier naar zondag.

Programma kwartfinales Grand Slam of Darts

Lees ook: live streaming darts kijken

Vrijdag 15 november 15 (20:00 uur)
Dave Chisnall v Peter Wright
Glen Durrant v Michael Smith

Zaterdag 16 november (20:00 uur)
Gerwyn Price v Gary Anderson
Michael van Gerwen v Adrian Lewis

Zondag 17 november
Middag (14:00 uur)
Halve finales
Avond (20:00 uur)
Finale

Back To Top