Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Doe mee met PDC Fantasy Darts en win WK Darts tickets!

Zo kan je legaal en gratis WK darts kijken!

Morgen begint de World Matchplay 2022 en dat betekent negen dagen lekker darts kijken! Om het nog leuker te maken kun je bij de PDC weer meespelen met Fantasy Darts, een superleuk gratis spel waardoor je het toernooi nog intenser beleeft.

Bovendien kun je er twee VIP tickets voor het WK Darts 2023 mee winnen! Lees verder, we vertellen je hoe het werkt.

Fantasy Darts World Matchplay

PDC Fantasy Darts is een virtueel spel van de PDC dat zo nu en dan bij grote darttoernooien beschikbaar is. Het spel geeft je de kans om je eigen sterrenteam samen te stellen en je verdient punten als jouw team goed presteert op (in dit geval) de World Matchplay.

Leuk is dat je met vrienden ook een ‘privé competitie’ kan creëren en je met hen de strijd kan aangaan om te bewijzen wie de beste is in uitslagen en winnaars voorspellen!

Puur voor de lol

Probeer het tijdens de World Matchplay eens uit en je bent straks tijdens het WK Darts beter voorbereid mocht je nog een keer mee willen doen. Het is anders dan wedden op darten waarbij je echt geld kan winnen; Fantasy Darts speel je gewoon voor de fun!

Fantasy Darts: hoe werkt het?

Je begint het spel door je ervoor aan te melden bij de PDC, dat kan hier. Het kost helemaal niets. Inschrijven is nodig omdat je aan een competitie mee gaat doen en de scores van alle deelnemers bijgehouden worden. De beste wint twee VIP WK Darts tickets!

Je start World Matchplay Fantasy Darts door spelers te selecteren en een aanvoerder aan te wijzen. Jouw geselecteerde spelers verdienen punten gebaseerd op de echte prestaties tijdens het toernooi in Blackpool.

Kies je aanvoerder verstandig

Denk goed na over wie je als captain aanwijst want de aanvoerder van jouw ploeg ontvangt 2 extra punten in de betreffende spelweek.

Drie spelweken

Het Fantasy Darts spel rond de World Matchplay wordt verdeeld in drie spelweken. Als je meedoet stel je per ronde een team samen volgens de regels van die speelweek:

Week 1 – eerste ronde

Fantasy spelers selecteren een ploeg van 8 PDC sterren die beschikbaar zijn in het rooster (dat je vanzelf ziet als je meedoet).

De darters zijn op basis van hun ranking in groepen ingedeeld en je moet volgens dit format je spelers kiezen:

 • 2x 1-8 gerankte spelers
 • 2x 9-16 gerankte spelers
 • 4x 17+ gerankte spelers

Week 2 – tweede ronde en kwartfinales

Fantasy spelers selecteren een ploeg van 4 PDC sterren die beschikbaar zijn in het rooster.

Je kiest je spelers volgens dit format:

 • 4x spelers ongeacht welke ranking

Week 3 – halve finales en finale

Fantasy spelers selecteren een ploeg van 2 PDC sterren die beschikbaar zijn in het rooster.

Je kiest je spelers volgens dit format:

 • 2x spelers ongeacht welke ranking

Meedoen aan Fantasy Darts is niet moeilijk. Zodra je je hebt aangemeld wijst alles voor zich.

Doe mee met PDC Fantasy Darts en win WK Darts tickets!

Fantasy Darts regels en scores

Tot aan de deadline voor World Matchplay spelweek 1 zijn transfers ongelimiteerd toegestaan. Je kan je team dus nog aanpassen als je wilt.

Daarna kan je alleen nog spelers wisselen na afloop van een spelweek wanneer je transfer window open gaat. Voordat spelweek 2 van start gaat mag je 1 gratis transfer uitvoeren. Wil je meer spelers wisselen dan kost je dat 4 punten per transfer. Hetzelfde geldt voor spelweek 3.

Punten verdienen

Je verdient punten als volgt:

 • Drie 180’s – 1 punt
 • Check-out hoger dan 99.5 – 2 punten per check-out
 • Gemiddelde hoger dan 99.99 – 2 punten
 • Wedstrijd winnaar – 3 punten
 • Wedstrijd verliezer – 2 punten eraf
 • Negendarter – 15 punten

Booster

Er is ook een booster! Je krijgt 1 ‘Triple Captain chip’ voor het hele toernooi die je kan inzetten op de aanvoerder. Dat zal (in de spelweek waarin je je de chip inzet) de punten van de captain verdrievoudigen.

De stand in het klassement wordt aan het einde van elke spelweek geüpdatet zodra alle wedstrijden zijn afgewerkt.

Meedoen aan Fantasy Darts

Doe je mee met Fantasy Darts tijdens de World Matchplay? Je wordt automatisch ingeschreven in het algemene competitie en in de competitie van je land. Daarna heb je de mogelijkheid om eigen competities te creëren. Meedoen betekent dat je nog meer betrokken raakt bij het toernooi!

Een voorspelling doen?

Back To Top