Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Matchplay 2022: Michael van Gerwen opent tegen Lewis

World Matchplay 2022: Michael van Gerwen opent tegen Lewis

Van zaterdag 16 juli tot en met zondag 24 juli 2022 is de World Matchplay in Blackpool. Het is een van de grootste darttoernooien op de PDC-kalender en het wordt weleens gekscherend het ‘zomer WK Darts’ genoemd. De favorieten check je op:

Een voorspelling doen?

World Matchplay 2022: Van Gerwen start tegen Lewis

Qua status is het natuurlijk wel minder prestigieus en lucratief dan het echte PDC World Darts Championship, dat eind 2022 weer begint en begin 2023 eindigt. En ook de Premier League Darts staat nog een treetje hoger dan World Matchplay. De prijzenpot is gevuld met 800.000 pond, de winnaar krijgt 200.000 pond.

MvG, Danny Noppert en Dirk van Duijvenbode

Michael van Gerwen komt zondag voor het eerst in actie op het World Matchplay programma. Hij speelt zijn openingsronde tegen tweevoudig wereldkampioen Adrian Lewis.

Danny Noppert treft Brendan Dolan, die maandag nog de sterkste was bij Players Championship 21. Dirk van Duijvenbode speelt tegen Ryan Searle, die zich weliswaar nog geen topper kan noemen, maar de laatste jaren wel aan een serieuze opmars bezig is.

Peter Wright als eerste geplaatst in Blackpool

Snakebite is op het World Matchplay als eerste geplaatst, Gerwyn Price als tweede, Michael Smith als derde en Van Gerwen als vierde. Wright en Price hebben beiden een voor hun doen mager jaar, Bully Boy is uitstekend hersteld van het verliezen van de WK-finale begin 2022 en had in mei en juni een geweldige reeks waarin hij ook enkele Players Championship toernooien won.

Eerste test voor Michael van Gerwen na operatie

En Van Gerwen? Die is in juni geopereerd, kwam al binnen twee weken weer in actie en krijgt nu de eerste serieuze test om te bekijken of hij de draad op kan pikken nadat hij op 13 juni de Premier League Darts won.

Peter Wright bij favorieten World Matchplay

Wereldkampioen Wright erkent dat hij zijn WK darts-titel niet echt veel glans heeft gegeven. “Ik was waardeloos na het WK”, geeft hij toe. Hij geeft aan dat het reisschema te druk voor hem is geworden, hij is ook alweer 52. “Of je speelt alle toernooien en je put jezelf uit. Of je bent kieskeurig en speelt alleen de toernooien die je wil spelen. Dat laatste is hoe ik het vanaf nu aanpak.”

Winnaar voorspellen?

Ondanks zijn magere prestaties behoort Peter Wright toch nog bij de favorieten voor de titel. Darts bookmakers zetten hem op de vierde plaats van de lijst met grootste kanshebbers. Op de pagina wedden op darten vind je de actuele noteringen en kun je lezen hoe je ook een voorspelling op het toernooi kunt doen. Michael van Gerwen is de favoriet gevolgd door Jonny Clayton en Gerwyn Price.

Back To Top