Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Matchplay kwartfinales met MvG, Aubergenius en The Freeze

World Matchplay kwartfinales met MvG, Aubergenius en The Freeze

Donderdag en vrijdag worden de kwartfinales gespeeld van de World Matchplay, een van de grootste PDC-darttoernoioen. Bij de laatste acht vinden we drie Nederlanders. Michael van Gerwen speelt tegen Nathan Aspinall, terwijl Dirk van Duijvenbode en Danny Noppert elkaar treffen.

World Matchplay kwartfinales 2022

De locatie van het toernooi is de Winter Gardens in Blackpool, waar het eerder in de week net als in Nederland aardig warm was, maar de komende dagen zullen we minder spelers horen klagen over zweterige handjes. De temperatuur dropt naar tegen de twintig graden.

Sowieso vinden darters het over het algemeen niet zo’n heel groot probleem om in grote warmte te spelen; het zijn juiste koude omstandigheden die het niveau nadelig beïnvloeden.

Matige gemiddeldes

Wat dat niveau betreft is het nog geen enorm spektakel bij deze editie van World Matchplay. In weinig partijen zien we gemiddeldes van over boven de honderd. Dinsdagavond, in de achtste finales, lukte het alleen Peter Wright, woensdagavond in deel twee daarvan gingen Danny Noppert, Rob Cross en Jose de Sousa over die grens heen.

Ja inderdaad, De Sousa, de Portugees die in 2020 erg sterk kwam opzetten en ook vorig jaar nog tot de wereldtop behoorde, maar in 2022 heel weinig klaar heeft gespeeld. Het rekenwonder kan het dus nog wel. Vrijdag treft hij Gerwyn Price in de kwartfinale van de World Matchplay.

MvG kan nog beter

Mighty Mike was tegen Joe Cullen al overtuigender dan tegen Adrian Lewis, maar zo vlak na de operatie aan zijn werparm is het misschien wat te vroeg om consistentie van hem te verwachten.

Een voorspelling doen?

Dirk van Duijvenbode – Danny Noppert

Dirk van Duijvenbode heeft een zware loting, maar zette op de World Matchplay Ryan Searle en Michael Smith aan de kant en liet ook al een finish van 170 zien. In zijn laatste zeven partijen deed hij dat driemaal.

Aubergenius is echt een ‘big time player’, hij houdt van de grotere podia. Het is trouwens voor het eerst sinds 2016 dat er twee Nederlanders tegen elkaar spelen in de kwartfinale van een PDC-major, zonder dat een van hen Michael van Gerwen is.

Noppert gooit het beste

En Danny Noppert? De stille en bescheiden Fries is misschien wel de best gooiende darter op de World Matchplay tot nu toe. Hij zette in zijn twee eerdere rondes tweemaal een gemiddelde neer van boven de 100 en is daarmee de enige die dat tweemaal flikte.

De darts bookmakers kunnen geen winnaar aanwijzen in deze partij en noteren voor beide 1.90 op een overwinning.

Programma World Matchplay 2022

Dit zijn de kwartfinale van vandaag en morgen:

Donderdag
Peter Wright – Dimitri Van den Bergh
Michael van Gerwen – Nathan Aspinall

Vrijdag
Dirk van Duijvenbode – Danny Noppert
Gerwyn Price – Jose de Sousa

In het World Matchplay speelschema vind je alle uitslagen en meer.

Back To Top