Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

De top 5 WK darts favorieten voor 2023

De top 5 WK darts favorieten voor 2023

Dit zijn de WK darts favorieten van 2022/2023: Michael van Gerwen, Gerwyn Price, Michael Smith, Peter Wright en op een gedeelde vijfde plaats Luke Humphries en Josh Rock. Laatstgenoemde kwam begin dit jaar uit het niets en maakte een fantastisch debuutjaar door! We zijn benieuwd hoe hij het komende weken in Londen gaat doen.

Een voorspelling doen?

Top 5 favorieten WK Darts 2023

1. Michael van Gerwen: minstens halve finale

Op 1 bij ons en bij de bookmakers staat Michael van Gerwen. De Brabander beleefde tussen 2015 en 2017 geweldige jaren waarbij vrijwel niemand hem de baas kon. Maar liefst zeven jaar lang stond Mighty Mike op de eerste plaats van de Order of Merit. Begin januari 2021 kwam daar een einde aan toen Gerwyn Price het WK won en de nummer 1 positie overnam.

Topfavoriet WK darts

Na wat moeizame seizoenen lijkt Michael van Gerwen dit jaar weer helemaal terug. Hij won in 2022 vier majors en zelf verwacht hij minstens de halve finale van het WK darts te halen.

Inzetten op Van Gerwen bij Unibet levert op het moment van schrijven een hoge winst op bij een goede voorspelling. Weet MvG voor de vierde keer wereldkampioen te worden, dan zal hij op de ranglijst stijgen van plaats 3 naar 1.

Ranking: 3
Televisietitels: 62
Non-televised titels: 86
Negendarters op tv: 7
Walk-On muziek: White Stripes – Seven Nation Army
Materiaal: 21.5g Winmau

2. Gerwyn Price: vastberaden het WK darts te winnen

Gezzy won het WK darts in 2021 en schreef verder onder meer drie keer de Grand Slam of Darts op zijn naam en eenmaal het EK darts.

Gerwyn Price is vastberaden het WK te winnen en dit keer voor een volle zaal. Zodra het WK darts start zullen quoteringen dagelijks veranderen al naar gelang welke toppers nog in het toernooi zitten.

Ranking: 1
Televisietitels: 9
Non-televised titels: 19
Negendarters op tv: 7
Walk on songs: Ice Ice baby – Vanilla Ice en Roar van Katy Perry
Materiaal: 24g Red Dragon

3. Michael Smith: de eeuwige nummer 2?

Al twee keer verloor Bully Boy een WK darts finale. Ook was hij verliezend finalist in de Premier League, de World Matchplay, het EK, de World Series Finals, de Masters en de UK Open. Om moedeloos van te worden… Maar vorige maand won Michael Smith de Grand Slam of Darts finale! Met 16-5 werd Nathan Aspinall aan de kant gezet en dat geeft zo vlak voor het WK darts natuurlijk een enorme boost.

Bij Unibet inzetten op een titel voor Smith levert momenteel 8,5 keer je inzet op. Wedden dat hij als nummer twee eindigt kan ook, dat levert je vijf keer je inleg op bij een goede voorspelling.

Ranking: 4
Televisietitels: 4
Non-televised titels: 17
Negendarters op tv: 2
Walk-On muziek: Shut Up & Dance – Walk The Moon
Materiaal: 22g Unicorn

4. Peter Wright: met vertrouwen naar WK darts

Regerend wereldkampioen Peter Wright heeft zich niet goed voor kunnen bereiden op het World Darts Championship. Nadat hij zelf eerder dit jaar werd geopereerd aan zijn galblaas, onderging zijn vrouw onlangs dezelfde operatie. Toch gaat Snakebite vol vertrouwen naar Londen en hij verwacht dat hij het goed gaat doen: “Als je niet in je eigen kunnen gelooft, zou je niet moeten spelen.”

Over de favorietenrol van Michael van Gerwen zei hij onlangs het volgende: “Ik zou ook favoriet zijn als ik vier darttoernooien had gewonnen. De bookmakers hebben daarin gelijk. Maar je moet uiteindelijk leveren op het podium in Alexandra Palace en hij heeft het op dat podium al heel lang niet meer laten zien.”

Ranking: 2
Televisietitels: 12
Non-televised titels: 32
Negendarters op tv: 1
Walk-On muziek: Pitbull – Don’t Stop The Party
Materiaal: 22g Red Dragon

5. Luke Humphries: al drie keer een kwartfinale

‘Cool Hand Luke’ is niet voor niets de bijnaam van Luke Humphries. De 27-jarige Brit presteert goed onder druk en dat heeft hem inmiddels naar de nummer 4 positie van de Order of Merit geloodst.

In 2018 maakt hij zijn debuut op het WK darts waar hij er in de voorronde al uit lag. Een jaar later wist hij de kwartfinales te halen door onder meer Rob Cross te verslaan. Het jaar daarop was de kwartfinale wederom het eindstation.

In 2021 kwam Humphries niet verder dan de laatste 96 toen hij van Paul Lim (die zich overigens dit keer voor het eerst in de geschiedens niet wist te kwalificeren!) verloor. Afgelopen WK strandde Cool Hand Luke weer in de kwartfinales.

We zijn benieuwd hoe ver hij dit keer komt. De eerste wedstrijd van Luke Humphries op het speelschema WK darts is donderdag 22 december.

Ranking: 2
Televisietitels: 1
Non-televised titels: 5
Negendarters op tv: 0
Walk-On muziek: Cake By The Ocean – DNCE
Materiaal: 22g Red Dragon

5. Josh Rock: een toekomstig kampioen

En dan nu Josh Rock. Hij staat samen met Luke Humphries op de vijfde plaats van het lijstje met WK darts favorieten bij de bookmakers. Maar wie is Josh Rock eigenlijk?

‘Rocky’, zoals zijn bijnaam luidt, is 21 jaar oud en komt uit Noord-Ierland. Begin dit jaar was hij nog een grote onbekende toen hij bij de Qualifying School aankwam. Nog geen twaalf maanden later wordt hij getipt als de man van wie we nog heel veel gaan horen.

Rijzende ster

Dit jaar won hij vijf titels in de Development Tour, een ‘senior’ PDC titel en een Pro Tour event. Vanuit het niets staat hij momenteel 47e op de Order of Merit. Rock heeft er alle vertrouwen in goed te gaan presteren in Ally Pally: “Ik wil de nummer 1 van de wereld zijn en wereldkampioen worden en ik ga er alles aan doen om dat doel te bereiken”.

Ranking: 47
Televisietitels: 0
Non-televised titels: 1
Negendarters op tv: 1
Walk-On muziek: Welcome To The Party by Dj Krissy
Materiaal: 24g Mission

Back To Top