Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Vier wedstrijden op eerste dag WK darts 2023

Vier wedstrijden op eerste dag WK darts 2023

Donderdag 15 december 2022 begint het WK darts 2023. Knip je morgen je tv, laptop of tablet of wat dan ook aan om live darts te kijken, dan zal je even moeten wennen aan de nieuwe kleuren rondom het podium.

Jarenlang domineerden blauwtinten, de kleuren van de toenmalige sponsor William Hill. Maar de bond PDC heeft een nieuwe hoofdsponsor van het toernooi: Cazoo, een Britse app voor het kopen en verkopen van auto’s. Rood en grijs zijn de hoofdkleuren van hun logo en nu dus ook van het podium en de wanden rondom het dartbord.

Eerste dag WK Darts 2022 / 2023

Er worden deze eerste donderdag, vanaf 20.00 uur, slechts vier partijen gespeeld, om er een beetje in te komen. Het zijn drie partijen in de eerste ronde en eentje in de tweede. Titelhouder Peter Wright speelt de afsluitende partij, tegen de winnaar van Mickey Mansell versus Ben Robb.

Hoe zit dat eigenlijk met het WK schema? Simpel: de top 32 van de wereldranglijst mag meteen doorstromen naar de tweede ronde. De rest mag het uitvechten in de eerste ronde. Een van hen is Jermaine Wattimena, die in de derde pot van donderdag Nathan Rafferty treft.

Michael van Gerwen favoriet bookmakers

Michael van Gerwen staat bij de bookmakers bovenaan het lijstje van de top 5 WK darts favorieten voor 2023. Bij een zege zou zijn vierde WK-triomf betekenen. We zien Mighty Mike op de openingsdag nog niet in actie komen in het Alexandra Palace te Londen, pas volgende week woensdag is het zijn beurt.

Vorig jaar werd Michael van Gerwen uit het toernooi gezet vanwege een positieve coronatest. Tegen The Mirror vertelt hij dat er ook spelers waren die positief testten, maar dat verzwegen tegenover de PDC. “Er waren niet veel mensen eerlijk, maar ik was dat wel”.

WK darts format

Even ter herinnering, het WK darts is een van de weinige toernooien waarin de stand wordt bijgehouden in sets. Om een set te winnen moet de darter drie legs binnenslepen. In de eerste ronde gaat het om wie het eerst drie sets te pakken heeft (best of 5 sets). Gaandeweg het toernooi loopt dat aantal op. In de finale van het WK darts gaat het om wie het eerst zeven sets wint (best of 13 sets).

Programma WK darts dag 1

De eerste wedstrijden op het WK darts schema dit jaar:

Vanaf 20.00 uur:
Mickey Mansell – Ben Robb
Keane Barry – Grant Sampson
Jermaine Wattimena – Nathan Rafferty
Peter Wright – Mansell/Robb (R2)

Een voorspelling doen?

Back To Top