Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Aftellen naar WK Darts! Michael van Gerwen straks nummer 1?

Aftellen naar WK Darts! Michael van Gerwen straks de nieuwe nr 1?

Nog precies een week en dan begint het WK darts 2023. Op donderdag 15 december gaan de deuren van het Alexandra Palace in Londen open voor de 30e editie van het enige echte wereldkampioenschap darts.

Titelhouder is Peter Wright, Michael van Gerwen is de favoriet bij de bookmakers. Zie wedden op darten als je hierover meer wilt weten.

WK Darts 2023 start op 15 december

De twee vorige edities van WK darts verliepen vanwege de pandemie niet zoals gebruikelijk. Twee jaar terug was er alleen op de openingsdag publiek, vorig jaar was er wel publiek, maar moesten onder meer Vincent van der Voort en Michael van Gerwen zich nog afmelden na een positieve coronatest. Dit jaar lijken die problemen voorbij.

Bomvol programma

Net als bij het WK voetbal het geval is, barst het op het WK darts schema in de beginfase ook van de wedstrijden. De eerste ronde wordt op woensdag 21 december 2022 afgerond, de tweede ronde is op vrijdag 23 december klaar.

Vervolgens is er een break van drie dagen, waarbij veel darters naar huis vliegen om Kerstmis door te brengen met hun geliefden.

Finale op 3 januari

Vanaf 27 december gaat het World Darts Championship verder met de derde ronde, op 30 december is de achtste finale klaar. Dan beginnen we 2023, direct op zondag 1 januari, met de kwartfinales. De halve finales zijn op 2 januari, en finale is op de derde.

Een voorspelling doen?

Nederlanders op WK darten 2023

De twaalf Nederlanders kunnen we onderverdelen in geplaatste en ongeplaatste spelers. De eerste categorie bevat Michael van Gerwen (3), Danny Noppert (9), Dirk van Duijvenbode (14), Vincent van der Voort (28) en Raymond van Barneveld (32).

Via de Pro Tour grepen deze spelers een ticket: Jermaine Wattimena, Danny Jansen, Geert Nentjes, Niels Zonneveld en Martijn Kleermaker. Jimmy Hendriks en Danny van Trijp plaatsten zich als internationale qualifiers.

Na het WK een nieuwe nummer 1 van de wereld?

De prijzenpot is gevuld met 2,5 miljoen pond. Dat is dik drie keer meer dan het tweede grootste PDC-toernooi op de agenda. De winnaar ontvangt 500.000 pond, zo rond de 600.000 euro.

De Order of Merit (de wereldranglijst) kan flink worden opgeschud. Peter Wright, Michael van Gerwen, Michael Smith en Gerwyn Price kunnen na afloop van het WK darts de nummer 1 van de wereld zijn!

Michael van Gerwen is zoals gezegd favoriet om het WK 2023 te winnen. Het WK voorspellen en inzetten kan bij:

Back To Top