Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

World Cup of Darts: Nederland opent tegen vrij zwak Spanje

World Cup Darts 2019 Michael van Gerwen Jermaine Wattimena tegen Spanje | Getty

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni vindt de World Cup of Darts plaats, het landentoernooi van de dartsbond PDC. Nederland is in het Duitse Hamburg present met Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena. Vrijdag opent Oranje zijn poging om de titel te verdedigen tegen het Spaanse koppel. Engeland is als eerste geplaatst en ook Schotland, Wales en Noord-Ierland reizen met gerespecteerde teams af.

World Cup of Darts per ronde anders

De World Cup of Darts ontvangt 32 teams en per ronde zijn de regels anders. Zo wordt er in de eerste ronde een best of nine legs dubbelpartij gespeeld en vinden er in de drie rondes daarna twee best of seven enkelpartijen plaats. Staat het gelijk, dan volgt er een dubbelpartij. In de finale worden minstens twee enkel- en een dubbelpartij gespeeld, waarna indien nodig nog een of twee enkelspelen volgen.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Nederland verdedigt titel

Nederland treedt in Hamburg aan als viervoudig kampioen en is ondanks de vierde plek op de plaatsingslijst natuurlijk de te kloppen ploeg. Met wereldkampioen Michael van Gerwen als kopman kan immers van elke tegenstander worden gewonnen. Vorig jaar was Barney niet in al te beste doen, dus dat zijn plek wordt ingenomen door Wattimena lijkt geen verzwakking.

Spelers teams World Cup of Darts

Engeland heeft ook vier titels veroverd, telkens met het duo Phil Taylor en James Wade. Tijden veranderen, ook in de bakermat van het darts, en in 2019 bestaat het team uit Rob Cross en Michael Smith. Team Schotland bestaat sinds jaar en dag uit Peter Wright en Gary Anderson, die grote delen van dit jaar niet in actie kwam vanwege een rugblessure.

Daarmee zijn de drie gevaarlijkste landen genoemd. Wales beschikt over Gerwyn Price en Jonny Clayton, waarbij toch vooral die eerste de kar zal moeten trekken. Noord-Ierland heeft met Daryl Gurney ook een topper in huis en moet hopen op een sterk weekend van Brendan Dolan. Het Oostenrijkse team heeft Mensur Suljovic maar zijn compagnon Zoran Lerchbacher lijkt wat te zwak om van toplanden te gaan winnen.

Zwakke tegenstanders Van Gerwen en Wattimena

En Spanje, de eerste tegenstander van Nederland op het World Cup Darts speelschema? Die komen naar Hamburg met Cristo Reyes en Toni Alcinas, echt geen verkeerde spelers, al duurt het erg lang voordat de nu toch al 31-jarige Reyes zijn belofte inlost.

Voor de spelers is het fijn om nu eens deel uit te maken van een team, ook al is het slechts een duo. Daarom roept Van Gerwen de PDC op om dubbelpartijen belangrijker te maken, want momenteel domineren de enkelpartijen.

Voorspellingen World Cup Darts

Wedden op darten? Nederland is de favoriet op 3.75 bij bookmaker Mr Green, Engeland volgt op 4.00 en Schotland op @4.50. Een aantrekkelijke bet is dat Engeland minstens de halve finale bereikt. Het levert je 1.61 x je inleg op bij een goede voorspelling.

Back To Top