Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

European Tour: Wattimena Nederlandse troef op Danish Darts Open

UK Open 2021 enorme uitdaging voor Raymond van Barneveld

Van vrijdag tot en met zondag vindt de Danish Darts Open plaats in Kopenhagen. Het toernooi vindt plaats in het kader van de European Tour van de PDC. Onder de 48 deelnemende darters bevindt zich twee Nederlanders: Jermaine Wattimena en Vincent van der Voort. De titelverdediger is Mensur Suljovic.

Beetje pech met loting voor geplaatste Wattimena

De zestien geplaatste spelers hoeven pas in de tweede ronde in actie te komen. Wattimena is nog net wel geplaatst, als zestiende dus, maar Van der Voort zien we direct in de openingsronde terug. Wattimena heeft ondanks die geplaatste status een beetje pech met de loting, want mocht hij zijn eerste partij winnen, dan is er een kans dat hij in de derde ronde moet spelen tegen Ian White. De Engelsman is als eerste geplaatst.

Andere toppers die de Deense hoofdstad bezoeken zijn Daryl Gurney, James Wade, Adrian Lewis, Rob Cross en Peter Wright, die afgelopen weekend met Schotland de World Cup Darts won.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Prijzengeld Danish Darts Open £25.000

In de eerste ronde van de Danish Darts Open gaat het om best of 11 legs. Met andere woorden, zes legs is afdoende om de partij te winnen. Tot de halve finale wordt dat format gebruikt, daarna volgt een upgrade naar best of 13 legs. De finale gaat om best of 15 legs. De winnaar krijgt een cheque voor 25.000 Britse pond, een bedrag dat ook wordt bijgeteld op de PDC Order of Merit. Sta je hoog op die lijst, dan mag je automatisch meedoen aan enkele grote toernooien.

Van Barneveld heeft punten Pro Tour nodig

Al werkt de European Tour net iets anders. De plaatsing is gebaseerd op de PDC ProTour Order of Merit, samengesteld op basis van prestaties in de Players Championship en European Tour evenementen. Michael van Gerwen voert die lijst met een ruime marge op White aan. Die heeft weer een grote voorsprong op Gerwyn Price.

Raymond van Barneveld heeft prijzengeld nodig om zich via deze Pro Tour lijst te plaatsen voor het WK Darts 2020. Barney heeft zich echter niet ingeschreven voor het kwalificatietoernooi. Hij verkiest het dit weekend om demonstratiepartijen in Engeland te spelen.

Live stream Danish Darts Open kijken

Het Danish Darts Open wordt niet live uitgezonden op een in Nederland te ontvangen tv-kanaal. Wel kan je darts live streaming kijken via de videodienst van de PDC.

Back To Top