Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Raymond van Barneveld zien we niet meer terug op het WK Darts 2020

Raymond van Barneveld zien we niet meer terug op het WK Darts 2020 | Getty

UPDATE: Raymond van Barneveld is definitief van de partij tijdens het WK Darts. Barney heeft zich geplaatst door in de top 32 van de Pro Tour te eindigen. Check het speelschema WK Darts voor informatie over data, format etc.


Het begint er steeds meer op te lijken dat Raymond van Barneveld het WK Darts 2020 niet gaat bereiken. Barney heeft simpelweg te weinig punten (geld) op de wereldranglijst om zich te plaatsen en de Hagenaar slaat ook te veel kleinere darttoernooien over om dat gat nog te overbruggen. Zo zal de voormalige wereldkampioen komend weekend ontbreken bij de PDC Pro Tour bijeenkomst in Wigan. Daardoor moet hij de major World Matchplay aan zich voorbij laten gaan.

WK Darts voor Raymond van Barneveld?

Het zijn turbulente tijden in het leven van Raymond van Barneveld en alle details worden breed in de pers uitgemeten. Hij ligt in scheiding met zijn vrouw, heeft een nieuw Engels liefje gevonden, besloot eerder dit jaar voor de zoveelste keer om per direct de dartpijlen op te ruimen, maar kwam daar zoals altijd ook weer op terug, en wil vasthouden aan het originele plan om op het WK 2020 vaarwel te zeggen tegen de sport. Maar dan moet hij zich dus wel voor dat WK darten zien te plaatsen. En da’s een groot probleem.

Barney kan zich nog kwalificeren

Hij heeft afgezegd voor Wigan vanwege ‘onvoorziene omstandigheden’. De vraag is hoe incidenteel die omstandigheden zijn of hoe lang die hem belemmeren om te spelen. Want het is op zich nog best goed mogelijk voor Barney om zich via de Pro Tour Order of Merit voor het World Darts Championship in Londen te kwalificeren. Dan moet hij wel daadwerkelijk gaan spelen, en veel ook, want met een paar uitschakelingen in eerste en tweede rondes gaat hij het niet redden. En de Barney in zijn huidige staat zal veel pogingen nodig hebben om eens een keer ergens door te dringen tot de eindfase.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Wellicht gaat Van Barneveld door na WK

Over de afgelopen 52 weken gerekend, dus van 20 juni 2018 tot nu, heeft Raymond van Barneveld een gemiddelde van 92,9. Liefst veertig darters deden het beter dan hem in die periode. Is dat echt hoe hij de sport die hij in Nederland groot maakte de rug wil toekeren? Als een speler die niet eens meer tot de middenmoot behoort? De kans lijkt groter dat hij zijn zelfopgelegde deadline schrapt en ook na 2020 ‘gewoon’ doorgaat, pogend om zonder de druk van die deadline zijn oude niveau te evenaren. En ook als hij wel over een half jaar stopt: hoe vaak hebben we niet al een sporter een comeback zien maken?

Comeback

Generatiegenoot Ted Hankey heeft bijvoorbeeld verklaard dat hij een paar jaar heeft geleden aan zichtproblemen en zaken in de familiesfeer. Dat is nu allemaal opgelost en de 51-jarige ‘Count’ verwacht dat hij weer mee gaat draaien in de dartstop. Da’s fijn nieuws. We gunnen Barney dat hij ook geleidelijk de stabiliteit in zijn leven hervindt en daarna ook weer kan presteren voor de oche.

Back To Top