Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen winnaar WK Darts 2019: 3de keer kampioen!

Aftellen naar WK Darts! Michael van Gerwen straks de nieuwe nr 1?

Michael van Gerwen heeft op het WK Darts 2019 voor de derde keer de hoofdprijs gegrepen. De Brabander rekende in een ietwat tegenvallende finale af met Michael Smith: 7-3. Nadat Mighty Mike een 4-0 voorsprong in sets pakte was het wel duidelijk welke kant de 500.000 Britse pond op zouden gaan.

Sterke start finale WK Darts

De toen nog tweevoudig wereldkampioen darts (2014 en 2017) zette zijn gewoonte voort om sterk uit de startblokken te schieten door direct een leg af te snoepen die Smith was begonnen. Toch kwam Bully Boy weer terug op 2-2 in legs, maar vanaf dat moment ging de Engelsman te veel dubbels missen en belandden er ook te veel darts in de 1 of 5.

Korte opleving Michael Smith

Na sets van 3-2, 3-1, 3-1 en weer 3-1 beet Smith, die debuteerde in de finale van het wereldkampioenschap darts, dan eindelijk van zich af. Hij won de vijfde set door in de slotleg 124 uit te gooien en pakte de zesde set zelfs zonder een leg af te staan, schijnbaar bevrijd van de spanning en onder luid applaus van het thuispubliek. Maar daarna keerde het patroon van de eerste sets terug: een zeer solide maar niet excellerende Michael van Gerwen versus een te gehaaste Smith die veel darts onder de trebles trok.

Michael van Gerwen winnaar WK Darts

Toch was het geen rechte lijn naar de eindstreep. Na 3-1 en 3-2 in sets kreeg Van Gerwen op 2-2 in de negende set een kans om het af te maken. Smith richtte zich nog eenmaal op en dwong een tiende set af. Via een twaalfdarter plaatste Mighty Mike gelijk een break en hij maakte de klus af op dubbel zestien terwijl Smith nog op 118 stond.

Michael van Gerwen staat met zijn drie titels bij dartsbond PDC nu op de tweede plek van de eeuwige ranglijst. Phil Taylor heeft liefst 14 keer gewonnen. Uiteraard is hij weer geselecteerd voor de Premier League Darts, die op 7 februari 2019 begint. De andere gelukkigen zijn Rob Cross, Peter Wright, Gary Anderson, Daryl Gurney, Gerwyn Price, Mensur Suljovic, James Wade, Michael Smith en Raymond van Barneveld.

BDO WK Darts: Lakeside start zaterdag

Op zaterdag 5 januari gaat Lakeside 2019 van start, het oudste WK darten ter wereld, georganiseerd door de bond BDO. Mark McGeeney is als eerste geplaatst en Glen Durrant is de titelhouder. Wesley Harms, Richard Veenstra, Chris Landman en Willem Mandigers behoren tot de zestien geplaatste spelers. Check Speelschema en Uitslagen Lakeside voor het volledige programma in Frimley Green.

Voorspellingen WK Darts Lakeside

Wedden op darten kan het jaar rond! Glen ‘Duzza’ Durrant is voor het komend Lakeside WK Darts de grote favoriet en staat bij de bookmakers genoteerd op 2.10. Van de Nederlanders wordt Harms het hoogst ingeschaald op 26.00.

Back To Top