Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Finale WK Darts 2019 Michael van Gerwen – Michael Smith

Michael van Gerwen ook na ronde 6 aan kop in Premier League

Dinsdagavond 1 januari om 21:00 uur speelt Michael van Gerwen in de finale van het WK Darts 2019 tegen Michael Smith. Voor Mighty Mike kan de eindstrijd culmineren in zijn derde titel, voor de andere Michael is het zijn eerste WK-finale.

Zie onderaan de voorspellingen voor de finale

Overtuigend spel Van Gerwen WK Darts

Beide spelers behaalden zondagavond in hun halve finales een uitstekend niveau. Smith had het knap lastig met Nathan Aspinall, de grootste verrassing van het toernooi, en schudde zijn landgenoot met 6-3 in sets af. De felle onderlinge strijd dreef hun gemiddeldes op tot respectievelijk 105,2 en 100,5.

Bij Michael van Gerwen tegen oud-kampioen Gary Anderson was er lange tijd van strijd geen sprake. De Nederlander nam via dodelijk finishen een 4-0 voorsprong en pas toen kon de Flying Scotsman iets terugdoen. De Brabander bleef er koel onder en raffelde de match in de slotset af met een elfdarter.

Finale WK Darts Michael van Gerwen – Michael Smith

Al 31 keer troffen Mighty Mike en Bully Boy elkaar en 25 maal stapte Michael van Gerwen van het podium af als winnaar. Van de laatste zestien confrontaties won hij er veertien. Toch moeten we iets dieper in die cijfers graven, want korte partijen hebben minder voorspellende waarde voor een langere match zoals deze WK Darts finale.

Statistieken Mighty Mike – Bully Boy

Ze kwamen elkaar tweemaal tegen op een major en toen won Van Gerwen met 16-6 en 10-8 in legs. Dit wordt de eerste keer dat ze elkaar bekampen via het setsysteem.

Op dit WK darten heeft de Nederlander 22 sets gewonnen en 5 verloren, terwijl de Engelsman deze plek bereikte door er naast de 22 gewonnen sets ook 8 af te staan. Het percentage gewonnen legs is ook beter bij Mighty Mike met 66,7 procent versus 63,4 procent. Tot slot heeft Van Gerwen de legs die hij won in een hoger tempo gepakt: gemiddeld 13,9 pijltjes per leg versus 14,4. Beide mannen hebben een toernooigemiddelde van boven de honderd: 103,7 en 101,2.

Voorspellingen WK Darts finale 2019

Wedden op darten? De WK finale is een ‘first to 7 sets’ partij en duurt dus maximaal dertien sets. Michael van Gerwen noteert 1.25 voor de zege en inzetten op een overwinning voor Michael Smith levert je 4.00 x je inleg op.

Beide heren waren in de halve finale op de toppen van hun kunnen en dat kan een close strijd opleveren. We tippen dat er minstens elf sets nodig zijn. Inzetten op Over 10,5 sets noteert 1.80 bij bookmaker Mr Green.

Back To Top