Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Michael van Gerwen – Gary Anderson WK Darts halve finale

Voorspellingen bookmakers Michael van Gerwen - Gary Anderson WK Darts halve finale | Getty

Vanavond, zondag 30 december, om 20:00 uur starten de halve finales van het WK Darts 2019. De eerste partij is Nathan Aspinall versus Michael Smith, daarna is het tijd voor Michael van Gerwen – Gary Anderson. Een boeiende strijd tussen twee voormalige wereldkampioenen.

Nathan Aspinall – Michael Smith

Het onderste deel van het speelschema werd het zwakste deel genoemd, maar nu Michael Smith in zo’n grootse vorm steekt, zou dat deel zomaar de winnaar van het WK darten kunnen leveren. Bully Boy rekende gedecideerd af met Luke Humphries (5-1 in sets) en kwam ondanks liefst 31 gemiste dubbels (hij raakte er 15 uit 46) tot een gemiddelde van 103. Dat onderstreept het enorme scorend vermogen op de eerste negen pijlen van de Engelsman, dit jaar verliezend finalist in de Premier League Darts.

Zelfs in die ene set die hij afstond tegen Humphries gooide hij gemiddeld 102. Zijn toernooigemiddelde is nu 99,6, maar belangrijker nog is dat hij elke ronde sterker lijkt te worden.

Aspinall verdient op WK Darts meer dan ooit

Nathan Aspinall heeft een toernooigemiddelde van 95 en is veel grilliger per set. Zo begon hij tegen Brendan Dolan met een eerste set van 85 gemiddeld. Ook gaat het nu echt meetellen dat hij nooit eerder op een groot toernooi zo ver reikte: op dit WK Darts alleen heeft hij al meer verdiend dan in zijn hele loopbaan hiervoor.

Michael van Gerwen – Gary Anderson

Tweevoudig wereldkampioen Gary Anderson heeft tegen David Chisnall verbluffend goed darts laten zien. In zes van de zeven gespeelde sets (5-2) had hij een gemiddelde van over de 100 en hij begon doodleuk met een eerste set met 115,6 per drie pijlen. Zijn toernooigemiddelde is 98,9 en Michael van Gerwen staat op 103,4.

Mighty Mike kakte in zijn match tegen Ryan Joyce (5-1 winst) een beetje in: de setgemiddeldes daalden van 110 naar 108, 99, 98 en zelfs 90, om vervolgens sterk af te sluiten met 105. Van Gerwen gaf ook toe dat hij niet echt geprikkeld werd door Joyce, die in die laatste drie sets niet meer het niveau van een kwartfinalist vertoonde.

Het beste uit elkaar halen

Tegen The Flying Scotsman zal dat vermoedelijk anders zijn. Van Gerwen en Anderson kunnen het beste uit elkaar halen, mits ‘Ando’ geen last krijgt van zijn rug. De Schot won drie van de tien vorige onderlinge partijen en op het WK Darts pakte Michael van Gerwen twee van de drie partijen (waaronder de finale van het WK 2017).

Voorspellingen WK Darten

Wedden op darten? Michael Smith staat bij de bookmakers op 1.28 en een zege van Nathan Aspinall levert je 3.75 x je inleg op. Het is een ‘first to 6 sets’ match en we tippen dat er minder dan tien sets gespeeld worden met een quotering van 1.52.

Michael van Gerwen noteert 1.53 voor een overwinning en Gary Anderson 2.50. Dit gaat juist een lange match worden met minstens tien sets. Over 9,5 sets noteert 1.98 bij bookmaker Mr Green.

Programma WK Darts vandaag

Zondag 30 december 2018 vanaf 20.00 uur

Michael Smith – Nathan Aspinall
Michael van Gerwen – Gary Anderson

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top