Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Nederland kan bij World Cup of Darts recordhouder worden

Masters speelschema en uitslagen

De Premier League Darts is klaar en de Dutch Darts Masters zijn ook alweer achter de rug. Waar moeten dartsliefhebbers zich nu op verheugen? Een groot individueel toernooi laat nog even op zich wachten, maar gelukkig staat begin juni wel het landentoernooi World Cup of Darts op de dartskalender.

World Cup of Darts 2019

De World Cup vindt van 6 tot en met 9 juni plaats in Hamburg. Sinds 2010 staat het wereldkampioenschap voor landen op de agenda van de bond PDC. Nederland was destijds de eerste winnaar en sindsdien hebben alleen ‘wij’ en Engeland de trofee omhoog mogen tillen. Beide landen staan nu op vier titels. Kortom, Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena kunnen weldra in Duitsland ervoor zorgen dat Nederland weer in zijn eentje de recordwinnaar is.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Wattimena neemt het van Barney over

Bij al die vier Nederlandse titels, en ook in de verloren finale van 2016, was Raymond van Barneveld present in team Oranje. Ditmaal moet hij zijn plek afstaan. Zijn ranking is te laag, waardoor Wattimena zijn kans grijpt om te debuteren. Hard maar noodzakelijk, want eerlijk is eerlijk: in de editie van 2018 was Barney een blok aan het been van Van Gerwen, die de titel eigenlijk in zijn eentje naar binnen sleepte.

Schema World Cup Darts

De loting voor de World Cup of Darts is inmiddels verricht en die leverde interessante resultaten op. Engeland is als eerste geplaatst en Nederland als vierde. Deze elitelanden kunnen elkaar al in de halve finale tegenkomen, wat vooral gunstig is voor het als tweede geplaatste Schotland en als derde geplaatste Wales. Zij bevinden zich in de onderste helft van het schema en hebben dus een grote kans op het bereiken van de finale, nu Engeland en Nederland de weg daarheen niet kunnen versperren.

Lastig parcours voor Nederland

Nederland opent tegen Spanje en dat is niet de makkelijkste opponent. De Spanjaarden komen met Cristo Reyes en Toni Alcinas naar Hamburg. In de kwartfinale kan Australië opdoemen, dat met Simon Whitlock en Kyle Anderson ook geen misselijke afvaardiging kent. Engeland heeft het onderweg naar de halve finales makkelijker en kan hoogstens wat hinder ondervervinden van Oostenrijk, dat in Mensur Suljovic een topspeler herbergt. Zijn partner is Zoran Lerchbacher.

Volgende week meer over de World Cup of Darts.

Back To Top