Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Dutch Darts Masters: van Barneveld flink aan de bak in Zwolle

Raymond van Barneveld zien we niet meer terug op het WK Darts 2020 | Getty

Dit weekend wordt de Dutch Darts Masters in Zwolle gehouden. Het toernooi maakt deel uit van de European Tour van de PDC en staat sinds 2012 op de dartskalender. De laatste vijf edities werden gewonnen door de grote (publieks)favoriet: Michael van Gerwen. De huidige wereldkampioen draaft ook in 2019 op in de IJsselhallen, waar de Dutch Masters voor de tweede keer achtereen worden georganiseerd.

Michael van Gerwen als eerste geplaatst

Zestien darters zijn geplaatst en mogen daardoor direct naar de tweede ronde. Van Gerwen voert de plaatsingslijst uiteraard aan, die is gebaseerd op de prestaties eerder dit seizoen in de European Tour. Ian White is als tweede geplaatst en andere toppers op die lijst zijn onder meer Adrian Lewis, Rob Cross, Daryl Gurney (net als Mighty Mike donderdag nog present in de play-offs van de Premier League Darts) en publiekstrekkers als Peter Wright en de altijd energieke en agressieve Gerwyn Price.

Eerste ronde Dutch Darts Masters

In de eerste ronde vinden we de zogeheten mindere goden terug, al is die term natuurlijk niet van toepassing op lui als Raymond van Barneveld, Jermaine Wattimena (die volgende maand met Van Gerwen aan de World Cup Darts deelneemt) en Michael Smith, begin dit jaar nog WK-finalist. Het publiek zal zich ook flink laten horen zodra Vincent van der Voort en Danny Noppert voor de oche verschijnen.

Raymond van Barneveld flink aan de bak

Maar vermoedelijk krijgt niemand een luider onthaal dan Raymond van Barneveld, de dartslegende die met zoveel drama en ups en downs richting pensioen gaat. De 52-jarige ex-wereldkampioen darten wil koste wat kost afscheid nemen op het WK Darts 2020 en zal, om zich daarvoor te plaatsen, aan de bak moeten op dit soort kleinere toernooien. Ook gaat hij in Zwolle op jacht naar een startbewijs voor de World Matchplay, maar hij zal dan minstens de finale van de Dutch Darts Masters moeten bereiken.

Voorspellingen darten

Wedden op darten? Noppert, Barney en Van der Voort zijn vandaag allemaal favoriet bij de bookmakers. Voeg de 3 weddenschappen op winst samen in een combi bet en pak 2.68 x je inleg indien de drie Nederlanders winnen.

Programma Dutch Darts Masters 2019

Vrijdag 24 mei
Middagsessie vanaf 13.00 uur

Ryan Joyce v William O’Connor
Mickey Mansell v Kyle Anderson
Brendan Dolan v Wesley Plaisier
Florian Hempel v Ryan Harrington
Mike De Decker v Rowby-John Rodriguez
Keegan Brown v Danny van Trijp
Alexander Merkx v Glen Durrant
Danny Noppert v Harry Ward

Avondsessie vanaf 19.15 uur

Alan Norris v Steve Beaton
Dennis Nilsson v Erik Hol
Luke Woodhouse v Mervyn King
Ross Smith v Krzysztof Ratajski
Andy Boulton v Vincent van der Voort
Max Hopp v Nathan Aspinall
Pal Szekely v Raymond van Barneveld
Ritchie Edhouse v Jimmy Hendriks

Back To Top