Skip to content

Deze site heeft gokreclames; onder 24 of niet geïnteresseerd? Verlaat de site: Klik hier

Van Gerwen, Cross, Wade en Gurney strijden om titel Premier League

Price en Van Gerwen winnaars Players Championship

De Premier League of Darts nadert haar ontknoping met de play-offs in Londen. Vier spelers, Michael van Gerwen, Rob Cross, James Wade en Daryl Gurney, hebben zich geplaatst voor de halve finales die donderdagavond worden gespeeld. Van Gerwen zet in op de vijfde Premier League-titel uit zijn carrière. Zijn tegenstander in de halve finales is Daryl Gurney.

Play-offs Premier League Darts 2019

Afgelopen week werd Michael van Gerwen voor het zevende jaar op rij winnaar van de reguliere fase van de Premier League en pakte de bonus van £ 25.000. Rob Cross begon zijn laatste competitiewedstrijd nog met een voorsprong van één punt, maar het lukte hem niet om James Wade te verslaan. De Noord-Ierse Daryl Gurney won met 8-3 van Michael Smith en pakte daarmee zijn plaats bij de laatste vier. Wade was al zeker van de finales na het verlies van Suljovic. Gerwyn Price won met 8-3 van Peter Wright, maar dat was niet genoeg om zich te kwalificeren voor de play-offs in de O2 in Londen.

Halve finale geen makkie

De Nederlandse nummer één van de wereld haalde de voorgaande zes Premier League-finales in de Londense O2 Arena, waarvan hij er vier won. Makkelijk wordt het voor Michael van Gerwen dit jaar niet, want in zijn halve finale krijgt hij te maken met Daryl Gurney – die hem twee keer versloeg tijdens de reguliere fase van de Premier League. Op 21 maart won Gurney met 7-5 van MvG en op 2 mei met 8-5.

Check Tips wedden darten voor nog meer spanning!

Michael van Gerwen – Daryl Gurney

Daryl Gurney won slechts vijf maal van Van Gerwen. In totaal speelden ze 25 wedstrijden tegen elkaar, waarvan er één in gelijkspel eindigde. Maar van zijn laatste vijf optredens tegen Mighty Mike won Gurney er drie. “Daryl speelde de laatste twee keer dat we elkaar troffen in de Premier League heel goed tegen mij, maar ik heb altijd vertrouwen,” zei Van Gerwen.

Oppassen

Toch heeft hij één groot voordeel tegen Gurney: zijn ervaring in de finales van de Premier League. “Het is een langer format, maar ik moet het wel goed doen. We zullen zien wat er gaat gebeuren. ‘First to ten’ is totaal anders, de druk zal op zijn schouders liggen,” aldus de confidente Mighty Mike. Maar let op: Daryl Gurney versloeg Michael van Gerwen in de finale van het Players Championship, en dat was een zeer vergelijkbaar format als wat ze in de halve finale van de Premier League spelen.

Premier League titel winnen hele klus

Het zal dit jaar dus een stuk lastiger worden om de titel te winnen, los van het feit dat Gurney goede kansen maakt. Want ondanks de winst in het Premier League Darts klassement ging het dit jaar bepaald niet van een leien dakje voor Van Gerwen. Behalve twee nederlagen tegen Gurney leed hij ook verlies tegen Wade en incasseerde hij drie keer gelijkspel. Dat betekent dat hij een tandje bij moet zetten als het erop aan komt om de hoofdprijs £ 250.000 te claimen in de O2. Want als Van Gerwen de finale bereikt, treft hij dit jaar ook in Cross of Wade een tegenstander van formaat.

Rob Cross – James Wade

James Wade won de Premier League Darts in 2009 en speelt dit jaar de sterren van de hemel. Zijn plaats bij de laatste vier is meer dan verdiend; tijdens de reguliere competitie wist hij zijn plek bij de beste vier goed vast te houden en hij lijkt momenteel vooral heel veel plezier te beleven aan het spel. Dat betekent minder druk op zijn schouders dan zijn tegenstanders. Rob Cross daarentegen aast op de titel en voelt de druk.

In het verleden speelden Cross en Wade twaalf keer eerder tegen elkaar en beide spelers wonnen zes keer, maar daarbij is het wel belangrijk dat Wade vijf van de laatste zeven partijen won. In de PL won Wade op 16 mei met 8-6 van Cross en op 14 februari verloor hij met 7-4.

Voorspellingen bookmakers Premier League

Hoewel de kansen voor Wade goed zijn tegen Cross, is bookmaker Mr Green het daar niet mee eens en noteert 2.30 voor Wade en 1.62 voor Cross. Ook Gurney (4.50) maakt volgens de bookie weinig kans op winst tegen Van Gerwen (1.20), ondanks het feit dat Van Gerwen twee keer onderuit ging tegen de Noord-Ier. Die maakt zelfs de minste kans op de titel met een notering van 12.00.

Wedden op darten? Michael van Gerwen is topfavoriet met odds van 1.50, Cross noteert 5.00 en gokken op Wade levert je 8.00 x je inleg op bij een goede voorspelling. Voor Wade, die sterk is op zijn 180’s, wordt 11.00 genoteerd voor ‘King of the Oche’ in zijn strijd tegen Cross.

Programma Premier League Play-Offs

Halve Finales
Michael van Gerwen – Daryl Gurney
Rob Cross – James Wade

Finale
Van Gerwen/Gurney – Cross/Wade

Lees ook: live streaming darts kijken.

Back To Top